Album DJ Project Doua anotimpuri

DJ Project Doua anotimpuri
Lansat pe: 23 Iunie 2007
Casa de discuri: Cat Music
Asculta muzica: Dance  
Voteaza acest album:
  • Rate
4.67 /  5 din 9 voturi

Fara indoiala, DJ Project e una din trupele cu cel mai mare succes comercial din Romania. Vanzarile de albume o demonstreaza. De asemenea, este una din trupele de dance romanesti care a reusit sa aiba o prezenta constanta in top-urile straine.

"Doua anotimpuri" e ultimul produs cu care formatia (si odata cu ea casa de discuri...) da "lovitura": peste 10.000 de exemplare vandute.

Pentru Romania, e ceva normal; la noi, muzica dance nu are nevoie de evolutie. Publicului ii trebuie un beat si 3 acorduri, premise suficiente pentru o seara reusita la discoteca. Pe de alta parte, presupun ca DJ Project nu si-au propus sa schimbe mentalitati sau sa fie ascultati de intelectuali, la o ceasca de cafea. De ce spuneam ca nu exista evolutie in ultimul album DJ Project? Pentru ca e construit dupa aceeasi reteta de la 3 Sud Est incoace: ritmuri usurele, melodii de la simplu spre banal si versuri pe intelesul tuturor, inclusiv al copiilor de clasa a doua.

"Doua anotimpuri" – piesa – a fost aleasa drept single si hit al albumului, insa, sincer, putea fi oricare dintre celelalte piese dansante, pentru ca mare diferenta nu este. De fapt, ba da: versurile sunt mai rasarite.

In rest, "Departe de noi", "Wherever you go" sau "Take my soul" pot candida cu succes la titlul de cea mai ceruta piesa din discoteca. Totusi, parca piesele in engleza au o calitate compozitionala mai ridicata – poate pentru ca sunt destinate promovarii trupei in afara tarii.

Baladele sunt, pentru mine, cel putin, de un plictis absolut, dar banuiesc ca au avut mare succes la public. Sunt genul de piese facute pentru a fi ascultate de persoane ce trec prin momente amoroase dificile si se auto-compatimesc stand la geam, in timp ce afara, eventual, ploua.

Nu am nimic cu acest gen de compozitii, insa s-au creat atatea de gen dupa 1989, incat urechile unora sunt supra-saturate de acest fel de cantece. Asa ca nici "Prima noapte", nici "Un singur drum" nu au lasat vreo urma in sufletul meu de ascultator "insensibil"..."

Free your mind" e un track insipid si monoton, dar dupa vreo 3 pahare probabil ca vei fi pe mese, dansand pe beat-ul sau ce nu aduce nimic nou.

De remarcat, totusi, ca "Doua anotimpuri" nu e album cu multe multe remixuri. De unde rezulta ca trupa are idei si nu suplineste lipsa lor prin tot felul de asa-zise re-orchestrari.

Avem de-a face cu doua "extended version", la "Doua anotimpuri" si "Wherever you go", versiuni mai interesante decat originalul. Nu stiu de ce, dar eram sigur ca asa va fi – intotdeauna "radio edit"-urile sunt mai nasoale decat versiunea extinsa...Albumul se inchide cu "In my heart", un remix ce nu aduce mari imbunatatiri originalului.

Cam atat despre aceasta bomba dance a anului 2007. In rest... sa dansati bine!...

cronica de Mihnea Blidariu 

 

Piese album

Albume DJ Project

Comentarii