BestMusic.ro » DOC » Biografie DOC

Biografie DOC

DOC

DOC este un cantaret roman de muzica hip-hop, nascut in Bucuresti.

De-a lungul vremii, a avut mai multe nume de scena, printre care Dogg Tagg, Doktor Lirik, L Doctor, L Doc, Nate Doc, Hot Doc, dar acum prefera simplu, DOC.

`Fac muzica mea cretina si nu tin cont de nimic in creatie. Sunt relativ dus cu capul`, asa se autocaracterizeaza DOC.

In 1997, DOC a infiintat Trilogia impreuna cu Nwanda si Deliric. Ceva mai tarziu a format E.L.I.T.A. (Enunt Literalmente Imperceptibil Tacticienilor Anti-metafora), formula la care a renuntat in 1999.
In 1999, impreuna cu Deliric 1/Jupiter, Vlad Dobrescu si DJ Paul, DOC a infiintat CTC (Controlul Tehnic de Calitate) si Facem Records.

Dupa numeroase piese pe compilatii si mixatape-uri si colaborari cu nume ca Da Hood si RACLA, in 2002 apare primul material discografic CTC, un EP alaturi de Cedry2k. Piese precum `Secretul din atom` sau `Legea Gravitatiei` inca sunt considerate definitorii pentru underground-ul romanesc.

In 2005, CTC lanseaza albumul de debut cu ajutorul casei de discuri Roton. Ulterior, declinul vanzarilor din industria muzicala determina casele de discuri sa nu mai investeasca in muzica de nisa.

DOC a colaborat cam cu toti cei care au contat/ conteaza/ vor conta in rap-ul autohton: Armada, 2012, RACLA, Da Hood, K-Gula, Bitza, Zale, Philarmonic, Brugner, Vexx, Dox, Sisu, Puya, Cabron etc.

Primul album solo al lui DOC, 'Scapat de sub control', a fost lansat pe 10 octombrie 2010, la Silver Church. Locatia a fost neincapatoare pentru multimea de fani dornici sa asculte noile piese DOC.

Conceput initial ca un mixtape, materialul `Scapat de sub control` s-a transformat pe parcurs intr-un album de 22 de trackuri, adica 80 de minute de foc liric continuu la care au contribuit artisti ca CTC, Cedry2k, Maximilian, Guess Who, Mike Diamondz, Bitza si nu numai.
In prima zi de la lansare, discul s-a vandut in o suta de exemplare pe Bestmusic.ro. Pare putin, dar nu e.

Au fost o suta de oameni care-au stiut ca e ok sa dai banii pe muzica, au stiut ca artistul trebuie sa scoata cumva ceva din ce-a bagat din buzunarul lui sa faca albumul asta.

Pe 16 octombrie 2011, la un an de la `Scapt de sub control`, DOC lanseaza cel de-al doilea album, `Lucrare de Control`.