BestMusic.ro » Dolores O Riordan » Biografie Dolores O Riordan

Biografie Dolores O Riordan

Dolores O Riordan

Dolores Mary Eileen O'Riordan (Burton) (nascuta pe 6 septembrie 1971) este o cantautoare irlandeza. A fost vocea principala a trupei The Cranberries vreme de 13 ani, pana cand formatia si-a incetat activitatea in 2003.

Dolores are sase frati, si a venit pe lume in Ballybricken, County Limerick, Irlanda. Este cel mai mic copil al familiei O’Riordan.

Pe 18 iulie 1994 se casatoreste cu managerul de turnee al formatiei Duran Duran - Don Burton. Primul lor copil (baiatul Taylor Baxter Burton) se naste in noiembrie 1997, iar al doilea vine pe lume de ziua domnului Taylor, in 2005, si este o fetita pe nume Molly.

In 1990 a intrat in trupa the Cranberry Saw Us (care-si va schimba numele in the Cranberries).

Trupa a lansat discurile Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? (1993), No Need to Argue (1994), To the Faithful Departed (1996) Bury the Hatchet (1999), Wake Up and Smell the Coffee(2001) si compilatia Stars - The Best of 1992 - 2002.

Dincolo de vocea inconfundabila O'Riordan e recunoscuta pentru desele schimbari de imagine, mai ales in ceea ce priveste coafura.

Prima aparitie intr-un film cu buget serios de la Hollywood s-a petrecut in 1997. Dolores O’Riordan a cantat una din melodiile coloanei sonore scrise de James Horner. The Devil’s Own a avut un buget de 90 de milioane de dolari si-un Brad Pitt in rolul principal.

O'Riordan trebuia sa cante comopzitia proprie "Black Widow" pe coloana sonora a lui Spider-Man 2, insa piesa nu a trecut de faza de montaj. “Black Widow va aparea pe primul disc solo al artistei - "Are You Listening".

In 2004 Dolores a aparut pe discul lui Zucchero “Zu & Co.” cu melodia “Pure Love”. Materialul a strans o seama de superstaruri precum Sting, Sheryl Crow, Luciano Pavarotti, Michael Bolton si Eric Clapton. In acelasi an ea a lucrat cu compozitorul Angelo Badalamenti pentru muzica filmului Evilenko si a cantat inclusiv tema muzicala a acestui film "Angels Go The Heaven".

Primul disc solo Dolores O’Riordan se intitluleaza “Are You Listening?” si apare pe piata in 7 mai 2007. Primul single care promoveaza acest material este "Ordinary Day". Pe “Are you listening” la tobe apare fostul percutionist Therapy? - Graham Hopkins.

In 2006 O'Riordan a avut un rol episodic comedia lui Adam Sandler – Click. Ea a cantat unul din hiturile Cranberries – Linger.  

 

Comentarii Dolores O Riordan