BestMusic.ro » Dorel Livianu » Biografie Dorel Livianu

Biografie Dorel Livianu

Dorel Livianu

Dorel Livianu s-a nascut la 10 Octombrie 1907 la Bucuresti. A manifestat calitati vocale de la o varsta frageda debutand la 7 ani in opera Aida de Verdi, in rolul baietelului cu trompeta.

A luat lectii de canto cu maestrul Massini la Conservatorul din Bucuresti. Odata cu lansarea pe scena Romaneasca, a incheiat contracte cu mari case de discuri din Angla si America, His Master's Voice si Columbia Records.

Livianu a lansat in anii 30 si 40 cele mai mari slagare ale zilei, precum "Ce Frumoasa Este Viata", "In Micul Orasel Uitat De Lume", "Ionel, Ionelule" si multe altele.

Columbia Records l-a numit pe Dorel Livianu "Vocea de Aur a Romaniei". Dorel Livianu a abordat numeroase genuri de muzica usoara Romaneasca, incepand cu folclorul urban, tango, foxtrot, si in mod special romanta.

Intre anii 1939 si 1945 a fost membru al teatrului Baraseum din Bucuresti, cand evreii nu aveau dreptul de a face parte din teatrele la moda. A fost deprtat si inchis intr-un lagar roman-nazist in Transnistria pentru 8 luni de zile. A reusit sa supravietuiasca datorita renumeli sau.

Livianu a inregistrat multe melodii populare everiesti si americane intre anii 1939 si 1945. Deasemenea a fost invitat de multe ori sa cante la celebre showuri radiofonice in New York precum The Joey Adams Show , The Forward Hour WEVD, si multe altele .

Vocea sa e considerate una dintre cele mai frumoase voci de muzica usoare romanesti. Dorel Livianu s-a casatorit in 1939 cu Mella Silberstein si au avut un singur copil in 1955, David Bogdan.

In 1967 s-a mutat in SUA, calatorind pentru concerte intre Romania si America. A incetat din viata la 2 aprilie 1997.

Una dintre expresiile de neuitat ale lui Dorel Livianu a fost "Iubiti Romanta si Veti Ramane Vesnic Tanar". A fost una dintre ultimele dorinte ale tatalui meu, de a oferi inregistrarile sale intregii lumi, ca o expresie a dragostei sale vesnice pentru Romania, Israel si America.