BestMusic.ro » Drake » Biografie Drake

Biografie Drake

Drake

Aubrey Drake Graham, cunoscut in showbiz sub numele de Drake, este un cantaret, compozitor si actor canadian. Drake s-a nascut pe 24 octombrie 1986, in Toronto, Canada.

Drake a avut o puternica inclinatie catre muzica inca de mic, tatal sau, Dennis Graham, fiind unul dintre bateristii care a colaborat cu celebrul Jerry Lee Lewis. Cand avea numai cinci ani parintii sai au divortat, asa ca Drake a fost nevoit sa locuiasca doar cu mama sa, intr-o suburbie din Toronto. Acolo a urmat Forest Hill Collegiate Institute, unde si-a descoperit pasiunea pentru actorie.

Drake insa nu a terminat liceul, declarand ca despartirea parintilor sai l-a afectat enorm.

In 2001 a debutat ca actor cu rolul lui Jimmy Brooks in serialul de televiziune "Degressi: The Next Generation".

In februarie 2006 Drake lanseaza primul sau material discografic, "Room for Improvement", pe care si l-a promovat prin intermediul paginii sale oficiale MySpace.

Un an mai tarziu apare o noua compilatie, "Comeback Season", care contine single-ul "Replacement Girl", inregistrat alaturi de Trey Songz.

Cea de-a treia compilatie lansata de Drake cu ajutorul lui Lil Wayne, Bun B, Omarion si Lloyd , "So Far Gone", a fost descarcata de 2000 de ori in numai doua ore de la lansarea pe internet.

De atunci, Drake a continuat sa lucreze cu artisti ca Jay-Z, Kanye West, Eminem, Mary J. Blige, Timbaland si Birdman.

In iulie 2009, piesele "Best I Ever Had" si "Every Girl" au ajuns pana pe pozitia 3, respectiv 9 in Billboard Hot 100. In acelasi an, Drake a cazut de pe scena in timpul unui concert sustinut in Camden, New Jersey.

In urma incidentului, artistul s-a lovit serios la genunchi, iar doua luni mai tarziu a suferit o operatie din cauza unei rupturi de ligament, insa Drake a reusit sa se repuna pe picioare dupa o lunga perioada de recuperare.

Desi inca din 2009 Drake planuia sa-si lanseze albumul de debut, "Thank Me Later" a aparut pe piata abia in iunie 2010. Primul single de pe "Thank Me Later", "Over", a ajuns pana pe locul 14 in Billboard.

In octombrie 2011, Drake si-a lansat cel de-al doilea album de studio, "Take Care", album la care a colaborat cu membrele formatiei TLC, dar si cu Nicki Minaj pentru piesa "Make Me Proud".

In calitate de compozitor, Drake a lucrat cu Alicia Keys, Chris Brown, Dr.Dre si P.Diddy, iar cariera sa este in plina ascensiune.