BestMusic.ro » Drowning Pool » Biografie Drowning Pool

Biografie Drowning Pool

Drowning Pool
Grupul de heavy metal Drowning Pool a fost unul din cele mai promitatoare trupe din anii 2000. Albumul cu care au debutat s-a intitulat „Sinner” si a fost premiat cu discul de platina la doar sase saptamani dupa lansare. Melodia „Bodies” se regaseste printre cele mai vizionate piese de pe canalul MTV. Formatia a reusit sa castige o audienta si mai mare prin performantele live din turneele Wrestlemania XVIII si Ozzfest, organizate in vara anilor 2001 si 2002. Din pacate, lupta lor pentru succes nu avea sa dureze prea mult. La scurt timp dupa Ozzfest, pe data de 3 august 2002, solistul Dave "Stage" Williams a fost gasit mort, din cauze naturale. Trupa s-a despartit imediat dupa acest eveniment.

Drowning Pool a reprezentat viziunea tobosarului Mike Luce si a chitaristului C.J.Pierce. Dupa infiintarea trupei, cei doi s-au mutat in Dallas si l-au recrutat pe basistul Stevie Benton. Desi initial au format un trio, muzica lor s-a modificat odata cu aparitia solistului Williams.

Grupul a experimentat un succes extraordinar dupa ce demo-ul lor a intrat in posesia cantaretilor de la Sevendust; acestia i-au invitat sa cante alaturi de ei in turneul metal organizat. Al doilea demo a fost inregistrat dupa doi ani de concerte, a fost descoperit de postul radio KEGI si a atras atentia casei de discuri Windup Records. Produs de Papa Roach, Orgy, Godsmack si Jay Baumgardner de la Coal Chamber, albumul „Sinner” a devenit hit aproape instantaneu. In anul 2002 a aparut o noua colectie intitulata „Sinema” si care cuprindea melodii live cantate in concerte. In ianuarie 2004, trupa a anuntat un nou membru: Jason „Gong” Jones. Cateva luni mai tarziu a aparut albumul „Desensitized”.