BestMusic.ro » Eagles » Discografie Eagles » Long Road Out of Eden

Album Eagles Long Road Out of Eden

Eagles Long Road Out of Eden
Lansat pe: 29 Octombrie 2007
Casa de discuri: Polydor
Asculta muzica: Rock  
Voteaza acest album:
  • Rate
3.50 /  5 din 2 voturi

Dupa 28 (!) de ani de la ultimul album de studio, patru dintre "vulturii" ramasi s-au hotarat sa scoata un nou album. Care album este dublu, ceea ce, dupa o pauza de 28 de ani, pare normal. Altfel, muzical vorbind, Eagles raman, in mare parte, la stilul care i-a consacrat. Acest stil, insa, e suficient pentru a mentine viu interesul nostalgicilor si pentru a trezi o oarecare curiozitate in randul celor mai tineri.

Rock’n’roll-ul cantat cu caldura, amestecat cu pasajele de folk si psihedelic, compozitiile baladesti, aranjamentele vocale deosebite, toate fac din "Long Road Out Of Eden" un album placut auzului, desi fara mari surprize pentru cei familiarizati cu muzica Eagles.

"No More Walks In The Wood" e un debut excelent, un fel de intro prelungit in care vocile se impletesc intr-o armonie perfecta. Urmeaza "How Long" si "Busy Being Famous", doua track-uri in ritmul taraganat al country-rock-ului american.

"What Do I Do With My Heart" e o balada, iar Eagles chiar se pricep la balade. "Guilty Of The Crime" ridica pulsul, doar pana la acelasi ritm de country rock. "I Don’t Want To Hear Anymore" aduce a Phil Collins, "Waiting In The Weeds" e o noua balada, un pic prea lunga, poate.

"No More Cloudy Days" nu spune nimic nou. "Fast Company", insa, da – o piesa aproape funky, care mi-a amintit de Prince; cu siguranta, cel mai ritmat track al materialului si una din cele mai bune piese ale sale.

"Do Something" si "You Are Not Alone" sunt doua balade, frumoase amandoua, cu texte bune si interpretare sensibila. Piesa-titlu e si cea mai lunga, peste 10 minute, si n-as putea spune ca m-a impresionat foarte tare. Exista un gen de melodii – din care face parte si aceasta – specific american, genul "in desert", stiti, piesele acelea bune de condus o rabla prin praful Nevadei, calcand pe coada serpii cu clopotei.

"I Dreamed There Was No War" (sugestiv titlu...) e un instrumental in care chitara detine partitura principala si reuseste sa redea acel sentiment de pace necesar pentru a visa ca nu exista nici un razboi...

"Somebody" e o piesa mai hotarata, mai apasata, genul Chris Rea. Dinamica sa e molipsitoare si vocea excelenta. "Frail Grasp On The Big Picture" vine cu un alt groove, la fel de bun, si cu o alta linie de voce frumoasa. "Last Good Time In Town" mentine groove-ul precedent, insa, pe refren, il duce spre zone mai pop, mai asezate.

Dupa 3 piese excelente, dinamice, vine, inevitabil, o balada – "I Love To Watch A Woman Dance". Toate baladele Eagles sunt frumoase, insa sunt atat de multe, incat, cumva, cantitatea lor dauneaza calitatii fiecareia.

"Business As Usual" ataca linii mai grave, cu picaje in armonii minore; o piesa foarte frumoasa, una din cele mai bune ale albumului. "Centre Of The Universe" scoate din nou in evidenta calitatea incontestabila a aranjamentelor vocale – unul din marile atuu-uri ale muzicii Eagles.

Albumul se incheie cu "It’s Your World Now" care, imi pare rau s-o spun, suna ca o piesa Smokie cantata fara chef. Pacat de acest final realmente slab, de muzica usoara romaneasca – albumul e chiar o revenire excelenta si merita o incheiere mai speciala.

Poate ca Eagles ar fi trebuit sa termine pe "Centre Of The Universe", mult mai potrivita...Una peste alta, aceste legende americane revin cu 20 de piese noi-noute si o fac intr-un mod elegant si placut, ceea ce, sa recunoastem, putinor "legende" le-a reusit, de-a lungul vremii...

Auditie placuta!

cronica de Mihnea Blidariu

Piese album

Albume Eagles

Comentarii