BestMusic.ro » Ed Sheeran » Biografie Ed Sheeran

Biografie Ed Sheeran

Ed Sheeran

Ed Sheeran, Edward Christopher Sheeran, dupa numele sau real, este un cantaret si compozitor englez. Asociat cu Jason Mraz si James Morrison, Ed Sheeran canta o varietate de genuri, de la folk rock, acoustic rock, la hip-hop si grime.

Nascut pe 17 februarie 1991, in West Yorkshire, Ed Sheeran provine dintr-o familie cu inclinatii muzicale. Ed a invatat sa cante la chitara inca de la o varsta foarte frageda si a inceput sa compuna piese inca din timpul liceului. Ed Sheeran a marturisit intr-un interviu ca obisnuia inca de mic sa asculte Van Morrison si la numai 11 ani a mers la un concert sustinut de Damien Rice.

In anul 2005, Ed Sheeran a inceput sa inregistreze piesele sale si asa a aparut primul sau EP, "The Orange Room EP". Tanarul artist a lansat doua albume de studio, unul in 2006 si altul in 2007. In 2008 s-a mutat la Londra si a inceput sa sustina mai multe concerte, pentru inceput in cluburi mici, in fata unui public modest. Cu toate acestea, pana in 2009, Ed a sustinut peste 300 de concerte si a declarat intr-un interviu ca a vut sa-l intreaca pe James Morrison, care intr-un an a avut in jur de 200 de spectacole.

Tot in 2009, Ed Sheera a lansat un nou EP, "You Need Me", inainte de a plecat in turneu alaturi de Just Jack.Un an mai tarziu, in luna februarie, artistul britanic a lansat EP-ul "Loose Change", care pregatea single-ul sau de debut, "The A Team" Cateva luni mai tarziu, Ed si-a luat un bilet de avion si a plecat catre Los Angeles. Acolo a cantat pe strada si a incercxat sa isi faca un nume. Din intamplare, Jamie Foxx l-a intalnit si l-a invitat la el acasa pentru a inregistra cateva piese.

In ianuarie 2011, Sheeran a lansat "No.5 Collaborations Project", alaturi de cativa artisti, printre care Wiley, JME, Devlin, Sway si Ghetts. EP-ul a ajuns pe locul doi in iTunes Chart, chiar daca nu a avut sprijinul niciunei case de discuri. In prima saptamana s-a vandut in peste 7.000 de exemplare. Cateva luni mai tarziu, ed Sheeran a semnat cu Asylum/Atlantic Records, alaturi de care a lansat single-ul "The A Team", care a ajuns pana pe locul trei in topurile din Marea Britanie si s-a vandut in peste 58.000 de unitati in prima saptamana.

In noiembrie 2011, Ed Sheeran a lansat un nou single, "Lego House" si continua sa castige atentie in industria muzicala.