BestMusic.ro » Ed Sheeran » Cum ii afecteaza Brexitul pe artistii britanici?

Cum ii afecteaza Brexitul pe artistii britanici?


Marea Britanie este ca un cuib din care, in ultimul an, se desprind tot mai multi artisti valorosi pentru intreaga lume. Iar atunci cand spunem valorosi ne referim la muzica pe care o ofera publicului. De asemenea, nume ca Adele, Ed Sheeran, Stormzy, Dua Lipa sau Rag’n’Bone Man aduc Marii Britanii venituri considerabile din vanzarile albumelor cautate de toti oamenii de pe glob.

Insa ce se va intampla cu acesti mari artisti imediat ce Brexitul va incepe sa produca efecte? Problema apare in contextul in care numele pe care le ofera Marea Britaniei industriei muzicale de pe glob sunt din in ce mai multe si din ce in ce mai importante. Cu alte cuvinte, industria muzicala are nevoie de o reactie in fata Brexitului.

Doar in anul 2017, industria muzicala din Marea Britanie ajungea la valoarea de aproximativ 5 miliarde de euro. Veniturile din export au ajuns si ele la aproape 3 miliarde de euro. Ed Sheeran a fost cel mai vandut artist britanic din 2017, albumul Divided fiind cel care a l-a clasat pe primul loc. Pe locul patru se afla Rag’n’Bone Man cu albumul sau de debut Human.

Evenimentele live si turneele artistilor britanici au fost un factor de luat in considerare in situatia veniturilor industriei muzicale pentru Marea Britanie, insa Brexitul se apropie cu pasi repezi si situatia acesteia ramane intr-un colt de umbra. Nimic nu este sigur.

Geoff Taylor, Directorul Executiv al British Phonographic Industry, a declarat ca pentru o continuitate sanatoasa a industriei muzicale britanice este nevoie de un acord puternic cu Uniunea Europeana pentru ca Brexitul sa nu afecteze exportul si importul intr-un mod negativ.

De asemenea, Michael Dugher, CEO al UK Music, evidentiaza trei puncte cheie in situatia Brexit - industrie muzicala britanica: modalitatea de a trece fara multe obstacole peste tranzitia catre Brexit, drepturile de autor - tema careia i se va acorda si mai multa atentie decat pana acum si bandurile locale sau cele mici care vor suporta taxe ceva mai mari de acum inainte.

In final, toate vocile din industria muzicala britanica, de la organizatori pana la artisti, vor suferi cateva schimbari odata cu startul efectiv al Brexitului. Situatia este incerta in momentul de fata, insa se cauta metode pentru ca obstacolele sa nu fie prea abrupte, iar muzica sa nu fie intrerupta de conflictele politice.
Publicat pe 19 Noiembrie 2018 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram