BestMusic.ro » Editors » Discografie Editors » An End Has a Start

Album Editors An End Has a Start

Editors An End Has a Start
Lansat pe: 25 Iunie 2007
Casa de discuri: Kitchenware
Asculta muzica: Indie  
Voteaza acest album:
  • Rate
0 /  5 din 0 voturi

Desi unii i-au considerat rudele stilistice ale celor de la The Killers, Editors vin din alte zari muzicale decat acestia.

La albumul de debut, "Back Room", a devenit evidenta influenta majora pe care trupe ca Joy Division au exercitat-o asupra formatiei. Nu erau singurii care suportau aceasta influenta, insa au fost cel mai aproape de economia de limbaj muzical cu care "new wave"-ul tip Joy Division a ramas in istoria muzicii contemporane.

Cu "An End Has A Start", Editors depasesc, in parte, influenta descrisa mai sus si se indreapta spre o muzicalitate mai complexa, chiar daca repetitivitatea, mai ales la nivelul ritmicii, ramane pe pozitii.

Insa de la piesa de deschidere, "Smokers Outside The Hospital Doors", devine clar ca trupa a facut un pas inainte. Aducand aminte de perioada finalului de deceniu opt a celor de la U2, piesa se ridica, se desface, se imbogateste si devine intreaga, in final.

Piesa-titlu, "An End Has A Start", este, realmente, extraordinara; de la tema de chitara la cea de voce, de la aranjamente la ritm, totul se constituie intr-un pasaj muzical inchegat, rotund, complet.

"The Weight Of The World" e mai apasata si face legatura intre creatiile anterioare si cele prezente, transmitand, totodata, o intensa melancolie.

"Bones" se raporteaza, si ea, la stilul abordat pe "Back Room". Ca o paranteza, nu poti sa nu fii, macar partial, hipnotizat de timbrul vocii lui Tom Smith.

"When Anger Shows" are ceva psihotic, nevrotic. Iti creeaza in minte imaginea unui carusel colorat care se invarte la nesfarsit, fara ocupanti. "The Racing Rats" merge pe aceeasi linie, ceva mai energica.

"Put Your Head Towards The Air" e lenta, taraganata, visatoare. "Escape The Nest" ne smulge, oarecum, din aceasta visare, insa doar pentru a ne arunca in alta, si se constituie intr-una dintre cele mai bune piese ale albumului, in special datorita temei de voce, admirabil construita.

"Spiders" prelungeste starea de tristete si de spleen, incheiata cu ultimul track, "Well Worn Hand", un cantec simplu si emotionant despre teama de singuratate.

Auditie placuta!

cronica de Mihnea Blidariu


Piese album

Albume Editors