BestMusic.ro » Efterklang » Biografie Efterklang

Biografie Efterklang

Efterklang

 Infiintata in 2001, la Copenhaga, si incadrata intr-o varietate de stiluri, de la indie folk si post rock la dream pop si dark wave, formatia Efterklang este compusa, in prezent, din trei muzicieni: Mads Christian Bauer, Casper Clausen si Rasmus Stolberg.

Numele trupei vine de la cuvantul danez pentru „amintire” sau „reverberatie”. Trupa are la activ trei albume de studio, cel mai recent fiind Piramida (2012). Inspiratia pentru acest album a venit in 2010, cand membrii trupei au vazut fotografiile unei asezari uitate, Piramida, situata pe insula Spitsbergen, la jumatatea distantei dintre Norvegia si Polul Nord. La origine un oras minier rus ce gazduia peste o mie de oameni, Piramida zace abandonata din ianuarie 1998.

Curiosi de existenta orasului-fantoma, cei trei membri Efterklang au decis sa-l viziteze in august 2011 – o expeditie de noua zile in care au cules marturii sonore si inregistrari ce au stat la baza noului album, produs apoi intr-un studio berlinez. Abordand teme sobre ca izolarea si abandonul, in contrast cu optimismul molipsitor al discurilor precedente, Piramida este un album conceptual solid, ce impresioneaza atat prin origini cat si prin interpretare.