BestMusic.ro » Elena Merisoreanu » Biografie Elena Merisoreanu

Biografie Elena Merisoreanu

Elena Merisoreanu

Elena Merisoreanu, indragita interpreta de muzica populara, s-a nascut pe data de de 5 noiembrie 1948 in satul Paroseni, orasul Vulcan, judetul Hunedoara.

Elena Merisoreanu visa de mica sa ajunga o vedeta. Acasa nu avea lumina electrica, nici radio. De aceea, prima data cand a auzit muzica populara la difuzorul de la Primarie, a fost fascinata.

Pe atunci, Elena Merisoreanu asculta Ion Luican, Maria Tanase si Lucretia Ciobanu.

`Cred ca aveam vreo 4 ani si ma intrebam cum de se trezesc artistii astia asa devreme, ca sa cante la radio. Apoi, pe la 6 ani, o puneam pe sora mea sa scrie si sa trimita la radio scrisori, care erau, spre fericirea mea, citite si tot timpul vroiam sa intreb cum sa ajung cantareata`, rememora Elena.

Mai apoi, odata cu venirea Ansamblului `Ciocarlia` in turneu, s-a dus la spectacol sa ia autografe.

Acolo, cineva din ansamblu a intrebat-o daca stie sa cante. Desi nu mai cantase inainte, Elena Merisoreanu a spus un `da` raspicat.

Totusi, nu avea decat 16 ani si nu putea fi admisa daca avea mai putin de 18. Asa ca a mintit ca si-a uitat buletinul acasa.

A participat la concurs pentru un post in ansamblu, insa dupa ce a castigat consursul nu erau locuri libere.

Astfel, Elena Merisoreanu s-a inscris la un alt concurs, pentru un post la `Rapsodia Romana`. Timp de opt ani a cantat alaturi de Dida Dragan, Petre Geambasu si alti artisti cunoscuti.

Elena Merisoreanu se numara printre cele mai cochete doamne de pe scena de muzica populara.

Nu s-a sfiit niciodata sa spuna ca si-a facut tatuaje permanente la ochi, buze si sprancene si recunoaste ca si-ar face oricand lifting facial.

Elena Merisoreanu este casatorita de peste 30 de ani si are doua fiice (Raluca si Elena).

L.G.

Comentarii Elena Merisoreanu