BestMusic.ro » Elena Gheorghe » Biografie Elena Gheorghe

Biografie Elena Gheorghe

Elena Gheorghe

Elena Gheorghe, cantareata de muzica pop, latino si dance, s-a nascut pe data de 30 iulie 1985, in Bucuresti.

Elena Gheorghe este jumatate aromana, jumatate ardeleanca, provine dintr-o familie de preot si crede cu tarie ca cel mai important lucru din lume este familia ei. Are o sora, Ana jurnalist, si un frate, Costin, fotbalist de `Sportul Studentesc`.

Mama ei, Marioara Man Gheorghe, este cantareata de muzica populara si a fost cea care i-a inspirat Elenei dragostea pentru muzica.

Elena a debutat pe scena la varsta de numai 3 ani, impreuna cu mama, cu melodia `Sus in deal in poienita`. A catat apoi alaturi de mama sa la majoritatea evenimentelor de muzica populara. La 11 ani Elena s-a inscris la Palatul National al Copiilor pentru lectii de canto, iar mai apoi ajunge solista Cercului Armonia, cu care participa la multe concursuri si turnee prin tara.

In anul 2001, la numai 16 ani, Elena participa la Festivalul de la Mamaia, unul dintre cele mai importante festivaluri ale industriei muzicale romanesti. Aici a castigat o experienta de neuitat si, de asemenea, un prietena, Adela Popescu, cu care mai tarziu formeaza trupa Viva.

In anul 2003 Elena devine solista formatiei Mandinga, un proiect ce avea sa se bucure de mare succes. In iunie acelasi an, trupa a catat in deschiderea la Rafaga si in aceeasi luna Mandinga a lansat primul lor album De Corazon.

In 2005, trupa ocupa locul 4 la Selectia Nationala Eurovision cu piesa Soarele meu. Un an mai tarziu, albumul lor Soarele meu a primit Discul de aur.

In ianuarie 2006, Elena isi deschide propria scoala de dans numita Pasitos.In februarie Elena decide sa intrerupa colaborarea cu Mandinga, si porneste la drum cu sapte instrumentisti talentati, care au aceleasi lucruri in comun cu artista: muzica de calitate, interpretarea live si o atitudine care inspira si bucura publicul. Il are alaturi ca producator pe Laurentiu Duta. Cariera solo o ajuta sa urce de la o piesa la alta, de la un concert la altul, de la o aparitie la alta pe trepte inalte cu pasi repezi:

Iunie, 2006 - isi lanseaza primul album solo, intitulat Vocea ta;
Septembrie, 2008 - lanseaza albumul de muzica armaneasca Lilicea Vreariei si albumul pop/latino Te ador
Mai, 2009 - Elena reprezinta Romania la Finala Eurovision de la Moscova, de unde se intoarce cu un loc 19
Mai, 2010 - Elena lanseaza videoclipul piesei Disco Romancing
Noiembrie, 2011 - Elena lanseaza single-ul Midnight Sun.