BestMusic.ro » E.M.I.L. » E.M.I.L. pregatesc lansarea noului single, "Suntem  peste tot!"

E.M.I.L. pregatesc lansarea noului single, "Suntem  peste tot!"

E.M.I.L. pregatesc lansarea noului single, "Suntem  peste tot!"

Dupa patru ani de liniste, E.M.I.L. revin pe piata alternativa cu o piesa noua, "Suntem peste tot!". Acesta este, de altfel, si primul extras pe single de pe urmatorul album al baietilor, "Imens".

Piesa "Suntem peste tot" nu este un "concept nou pentru Romania" si nici nu s-a dorit a fi asa. In ciuda trendului muzical care circula pe piata, baietii de la E.M.I.L. au vrut sa "get back to basics" cu aceasta piesa, pe care au construit-o in stilul pop-punk clasic, care defineste cel mai bine cei 13 ani de activitate E.M.I.L.

Influentele instrumentale din piesa "Suntem peste tot" vin de peste ocean, de la trupe precum New Found Glory sau A Day to Remember.

Piesa a iesit de la masterizare si este gata sa ia cu asalt radiourile din tara si online-ul romanesc.

"Suntem peste tot" are si un videoclip, care va fi lansat in acelasi timp cu piesa, pe canalele oficiale E.M.I.L. Clipul a fost filmat la Cluj Napoca si va putea fi urmarit pe pagina oficiala de youtube E.M.I.L. Pentru ca trendurile muzicale actuale nu ii definesc, baietii de la E.M.I.L. nu au programat momentan niciun concert de lansare single/videoclip.

Cine este acest baiat E.M.I.L. ?

E.M.I.L. s-a infiintat in martie 2000, pe vremea cand, in Romania, punk-rock-ul era doar un copil infiat de la vecinii mai cu stare din afara. De la bun inceput, influentele E.M.I.L. au fost trasate clar (asta pentru a nu induce pe nimeni in eroare): pop-punk, ska, raggae, dub, upsteady. Si pentru ca erau tineri, la inceput si in plin avant de crestere, tot atunci au fost inregistrate si primele 6 piese proprii. Acestea au aparut ulterior pe demo-ul "Extraterestrii Merg Iarna la Ski".

Cu inspiratia in vene, E.M.I.L. incepe lucrul la primul disc, compus din melodii in cel mai curat stil punk-rock/ska. La 3 ani dupa lansarea lor oficiala ca trupa, apare si primul EP- "Cocktail Verde" in martie 2003. Pentru ca au dat din coate si au batut tara in lung si lat pana la epuizare, baietii de la E.M.I.L. s-au facut remarcati la festivalurile de muzica din Romania, cel mai important dintre ele fiind Stufstock Vama Veche.
In 2005, apare LP-ul "Rom, Fum si Vanilie", vandut in 700 de exemplare chiar din seara lansarii. Piesa "Doi", extrasa de pe acest album, ajunge pana pe locul 1 in topurile de profil romanesti, bucurandu-se de sustinerea ascultatorilor.

Dupa o serie interminabila de concerte in tara, pe 24 iunie 2008, E.M.I.L. ies cu pop-punk-ul din Romania si se duc la Berlin, unde sunt invitati sa cante in cadrul festivalului international "Fete de la Musique", pe scena Zion City. Rezumatul acestei experiente se concretizeaza intr-un scurt documentar denumit "E.M.I.L. BERLIN BACKSTAGE PASSPORT".

Sfarsitul lui 2008 ii prinde pe cei de la E.M.I.L. pe scena (unde altundeva?) , la festivaluri precum B’ESTFEST sau PunkAid (Cluj).

Anul 2009 este cel care marcheaza lansarea celui de-al 3-lea disc original E.M.I.L. intitulat "Stiu, ti se pare absurd…" urmat de un turneu national ce a cuprins 16 din cele mai importante orase ale tarii si nenumarate prezente la festivalurile open-air in perioada 2009-2010.

In toamna lui 2010, E.M.I.L. lanseaza un nou material, DVD-ul film documentar numit "10 ANI DE ABUZURI, EXCESE SI IMORALITATI", promovat prin turneul national cu acelasi nume.

In prezent, baietii se pregatesc de inregistrarea si lansarea unui nou album. Mai dureaza putin, va anuntam cand e gata impachetat.
Mai multe stiri despre: muzica romaneasca  singleuri romanesti 
Publicat pe 28 Mai 2013 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram