BestMusic.ro » Eurovision 2008 » Eurovisionul, in pericol de dizolvare

Eurovisionul, in pericol de dizolvare

Eurovisionul, in pericol de dizolvare

La doar cateva zile dupa terminarea concursului Eurovision, gazduit de Serbia, doua dintre tarile finantatoare, Germania si Marea Britanie, au lansat un Atac dur la adresa voturilor politice din Europa de Est.

Strategie de marketing castigatoare
Atat germanii, cat si britanicii sustin ca rusul Dima Bilan a castigat Eurovisionul datorita voturilor obtinute din partea fostelor tari din blocul sovietic.

Si totusi, judecand la rece, Rusia si-a dorit din tot sufletul castigarea acestui concurs, investind 500.000 de euro doar in productia melodiei "Believe". Pentru realizarea acestui cantec, rusii au apelat la cel mai tare producator muzical din lume: americanul Timbaland !

Nu mai are rost sa spunem ca el se ocupa de artisti precum Madonna sau Justin Timberlake .

In plus, Dima Bilan a venit cu un show inteligent in care au aparut doua vedete de talie internationala: patinatorul Evgeni Plushenko si violonistul maghiar Edvin Marton - cu tot cu Stradivariusul lui.

Toate aceste ingrediente, corelate cu influenta Rusiei in zona de est a Europei au trimis Eurovisionul in Rusia, spre stupoarea vesticilor.

Fanii cer boicotarea Eurovisionului
In timp ce Dima Bilan a fost felicitat de Putin si Medvedev pentru aceasta performanta, britanicii au declansat scandalul, denuntand "Mafia din Europa de Est".

Motivul este lesne de inteles: Andy Abraham, reprezentantul Marii Britanii, s-a clasat pe ultima pozitie, desi cantecul nu a fost rau deloc.

Gazda traditionala a Eurovisionului din Marea Britanie, Terry Wogan, a declarat ca se gandeste serios sa se retraga, spunand ca Eurovisionul nu mai are... Continuare

Vedeta
Mai multe stiri despre: Eurovision  festival 
Publicat pe 27 Mai 2008 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram