BestMusic.ro » Eurovision 2008 » Piesa `Pe-o margine de lume`, locul I din partea compozitorilor

Piesa `Pe-o margine de lume`, locul I din partea compozitorilor


Finala Eurovision Song Contest 2008 s-a incheiat cu un loc 20 pentru reprezentantii Romaniei, Nico si Vlad, dar cu un premiu I al compozitorilor pentru piesa Pe-o margine de lume.

Pe durata concursului, toti compozitorii si textierii pieselor au fost provocati sa alcatuiasca propriile clasamente privind cea mai buna piesa. Dupa Finala, la petrecerea organizata la EuroClub, a fost anuntata castigatoarea: Romania, pentru piesa compusa de Andrei Tudor si interpretata de Nico si Vlad!

`Sunt foarte fericit pentru acest premiu, cu atat mai mult cu cat el vine in conjunctura actuala, in care noi credeam in piesa Pe-o margine de lume si speram la un loc cat mai bun. Este o consolare faptul ca stim ca acesta a reprezentat un vot al calitatii, si nu unul geopolitic`, a declarat Andrei Tudor dupa decernarea premiului.

Castigator in Finala Eurovision, desfasurata in seara zilei de 24 mai 2008 la Belgrade Arena si transmisa pentru romani in direct de TVR 1 si TVRi, a fost rusul Dima Bilan , care s-a aflat pe scena alaturi de violonistul Edvin Marton si patinatorul Evgeni Plushenko.

Trioul a acumulat in urma televotului 272 puncte si a fost urmat de ucraineanca Ani Lorak, cu un total de 230 de puncte, locul al treilea fiind ocupat de frumoasa Kalomira , din Grecia, cu 218 puncte. Nico si Vlad au obtinut 45 de puncte, cele mai multe dintre acestea provenind din punctajul maxim primit de la Moldova si din cele 12 puncte acumulate gratie voturilor venite din Spania.

"Le multumim tuturor celor care au apreciat piesa noastra si au votat-o. Suntem, desigur, dezamagiti de rezultat si sunt foarte surprins ca nu am primit, totusi, nici macar un punct de la anumite tari care ne-au acordat o mare atentie si ne-au aratat mult interes”, a afirmat Vlad dupa anuntarea punctajelor.

La randul sau, Nico a declarat: "Imi pare rau atat pentru piesa noastra, cat si pentru alte piese de calitate care au ocupat locuri sub nivelul valorii lor. Ne-am dedicat intru totul acestui proiect si toate semnalele primite ne incurajau sa speram la o pozitie mult mai buna. Din pacate, in criteriile de votare cantaresc foarte mult vecinatatea sau alte interese”.

Seful delegatiei Romaniei, realizatorul Ioan Duma, i-a felicitat pe reprezentantii nostri pentru evolutia lor pe scena, tinand sa sublinieze: "Eu sunt foarte multumit de prestatia artistica a celor doi solisti romani si nu cred ca avem ce sa ne reprosam, dar, din pacate, se dovedeste ca Eurovisionul nu este doar un concurs muzical si ca votul nu se face intotdeauna pe criterii artistice. Am sperat sa ne clasam intre primii zece si aveam toate motivele sa credem asta, dupa sondajele facute inainte de concurs, dar nu consider o tragedie faptul ca nu ne-am situat acolo”.

Sursa: TVR
Mai multe stiri despre: premii  Eurovision 
Publicat pe 25 Mai 2008 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram