BestMusic.ro » Eurovision 2008 » Plimbare prin istoria Serbiei, cu Nico si Vlad

Plimbare prin istoria Serbiei, cu Nico si Vlad

Plimbare prin istoria Serbiei, cu Nico si Vlad

Inainte de a urca pentru a doua oara pe scena de la Belgrade Arena, Nico si Vlad au avut timp sa cunoasca orasul in care se va desfasura anul acesta concursul Eurovision si putin din imprejurimile sale.

Miercuri si joi, artistii au profitat de vremea buna si au primit bucurosi sa viziteze alte zone turistice.

Miercuri, delegatia Romaniei a iesit din aglomeratia orasului, petrecand cateva ore in mijlocul naturii, la aproximativ 20 de kilometri de Belgrad. Grupul de romani a fost... la inaltime, pentru ca traseul i-a dus spre o regiune deluroasa, numita Avala.

Alaturi de restul echipei, artistii s-au bucurat de minunata priveliste pe care le-o oferea cel mai inalt dintre dealuri, in varful caruia trona Monumentul Soldatului Necunoscut.

De asemenea, Nico si Vlad s-au oprit sa admire ridicarea noului turn al televiziunii, distrus in bombardament si pentru a carui reconstructie sarbii au strans bani de-a lungul mai multor ani. Ca si pentru romani, turnul televiziunii publice a devenit un simbol, acela fiind locul de unde s-a realizat prima transmisie TV.

Ziua de joi a inceput cu o excursie organizata prin Belgrad, in care romanii au avut ocazia sa afle mai multe despre cultura si istoria sarbilor. Autocarul i-a purtat pe langa Mausoleul lui Tito, Palatele Regale, facand o scurta oprire in fata Templului Sf. Sava, una dintre cele mai mari biserici din lume, aflata inca in constructie.

Artistii au fost impresionati de forta poporului sarb de a renaste ,,din cenusa", dupa ce au aflat ca Belgradul a fost demolat si reconstruit de la temelii de nu mai putin de 44 de ori!

Parcurile imense au fost, de asemenea, admirate, Nico si Vlad aratandu-se interesati de povestea uneia dintre cele 65 de zone verzi diferite ale orasului, cunoscuta ca Parcul Prieteniei, in care se afla copaci plantati de fiecare sef de stat care a vizitat Belgradul dupa razboi.

Seara, artistii au acceptat cu placere invitatia participantilor din Croatia la petrecerea organizata de ei pe un vaporas de pe malul Savei. Nico si Vlad s-au simtit bine alaturi de alti concurenti la Eurovision, cu totii lasand la o parte ideea de concurenta si petrecand ca intre prieteni.

Telespectatorii TVR 1 si TVR International pot afla mai multe despre drumul parcurs de Nico si Vlad pana la momentul sosirii la Belgrad marti, 20 mai, de la ora 21.40, la Making of... Eurovision 2008 , inainte de prima Semifinala a concursului, transmisa in direct, la fel ca si cea de-a doua Semifinala, din 22 mai.

Sursa: TVR

Daca vreti sa-i sustinti pe Nico si Vlad Mirita cu piesa `Pe-o margine de lume` in Topul BestMusic, click AICI!

Pentru poze cu Nico si Vlad Mirita la Belgrad, click aici !
Mai multe stiri despre: Eurovision 
Publicat pe 16 Mai 2008 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram