BestMusic.ro » Eurovision 2009 » Romania iesea pe locul 14 la Eurovision 2009, daca vota doar publicul

Romania iesea pe locul 14 la Eurovision 2009, daca vota doar publicul

Romania iesea pe locul 14 la Eurovision 2009, daca vota doar publicul

EBU (European Broadcasting Union) a publicat, recent, lista completa a punctajelor obtinute de fiecare tara participanta la Eurovision 2009. Astfel, daca s-ar fi pastrat sistemul traditional de votare (adica numai voturile din partea publicului), reprezentanta Romaniei, Elena Gheorghe, s-ar fi clasat pe locul 14, cu cinci trepte mai sus fata de clasamentul final (care a inclus si votul unui juriu international).

La editia din acest an a concursului Eurovision, EBU a schimbat sistemul de votare pentru finala competitiei. Publicul, care in trecut decidea soarta concurentilor in proportie de 100%, a cedat jumatate din procente unui juriu profesionist.

Prin urmare, daca ar fi votat doar juriul, Romania s-ar fi clasat pe locul 21, cu doua pozitii mai jos fata de clasamentul final.

Schimbarea sistemului de votare a avantajat unele tari, in timp ce altele au fost dezavantajate. Suedia a fost si ea lovita de schimbare: a terminat pe 21, desi dupa vointa publicului ar fi terminat pe 15.

Daca Romania si Suedia sunt unele dintre tarile care au cazut in clasament in urma voturilor juriului, Franta si Marea Britanie au urcat 9, respectiv 5 locuri.

Franta, reprezentata de Patricia Kaas, ar fi ocupat doar locul 17 in finala Eurovision 2009, daca s-ar fi tinut cont doar de televoting. In schimb, in clasamentul general Franta a iesit pe 8, datorita punctajului mare obtinut din partea juriului.

Singura tara care nu a suferit schimbari in clasament este Norvegia. Alexander Rybak, castigatorul Eurovision 2009, ar fi iesit pe primul loc chiar daca s-ar fi pastrat sistemul traditional de votare.

Acum ca ai vazut clasarea Romaniei pe locul 14 in urma televotingului, crezi ca e mai bine sa se pastreze sistemul traditional de votare sau noul sistem care include votul juriului?

E mai bine sa se pastreze sistemul traditional

E foarte bine si cu votul juriului si cu votul publicului

Nu ma intereseaza, Romania oricum e dezavantajata mereu


Anul acesta, Romania a fost reprezentata la Eurovison de Elena Gheroghe, cu piesa `The Balkan Girls`. Finala s-a desfasurat pe 16 mai la Moscova, Rusia. Eurovision 2010 va avea loc in Oslo, Norvegia, pe 25, 27 si 29 mai.

Bestmusic

Sursa tabel: esctoday.com
Mai multe stiri despre: Romania  sistem de votare  televoting 
Publicat pe 10 August 2009 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram