BestMusic.ro » Eurovision 2013 » Biografie Eurovision 2013

Biografie Eurovision 2013

Eurovision 2013

Concursul Muzical Eurovision 2013 va fi cea de-a 58-a editie a Concursului Muzical Eurovision. Aceasta editie se va desfasura in Malmö, Suedia, ca urmare a castigarii editiei precedente de catre Loreen cu piesa „Euphoria”.

Pe 23 mai 2012, s-au anuntat datele provizorii pentru desfasurarea acestui eveniment. Astfel, semifinalele ar putea avea loc pe 14 si 16 mai 2013, iar finala, pe 18 mai 2013.

Sala

Pe 8 iulie 2012, Sveriges Television (SVT) a anuntat ca Malmö Arena este sala in care se va tine Concursul Muzical Eurovision 2013. Aceasta va fi cea de-a cincea ocazie cu care Suedia gazduieste concursul si a doua oara cand se desfasoara in Malmö.

Perioada licitatiei

In noaptea victoriei, presedintele consiliului de administratie al SVT, Eva Hamilton, a afirmat ca vor fi luate in considerare arene din Stockholm, Göteborg si Malmö pentru o decizie finala asupra locului de desfasurare a editiei din 2013. Arena folosita cu ocazia precedentei victorii suedeze nu va fi folosita pentru Concursul Muzical Eurovision, fiindca exista deja aranjamente ca ea sa gazduiasca Campionatul Mondial de Hochei pe Gheata din 2013.

Ziarul suedez Expressen a sugerat ca SVT sa organizeze semifinalele in Göteborg si Malmö, cu finala la Solna, in Friends Arena. Ideea a fost respinsa de SVT din cauza complicatiilor logistice care ar fi putut rezulta si a anuntat ca toate cele trei spectacole se vor tine in acelasi oras.

Pe 20 iunie 2012, s-a anuntat ca Göteborg s-a retras din cursa, din cauza obligatiei de a gazdui Expozitia de Cai de la Göteborg. Au existat si dubii ca ar fi existat destule camere de hotel libere, din cauza faptului ca multe evenimente importante vor avea loc in Göteborg in luna mai 2013.

Urmatoarele orase au rezervat sali de spectacole si camere de hotel in speranta de a gazdui Concursul Muzical Eurovision 2013.

Sursa: Wikipedia