BestMusic.ro » Eurovision 2014 » Conchita Wurst - Austria (castigator Eurovision 2014): Viata mea e un musical 

Conchita Wurst - Austria (castigator Eurovision 2014): Viata mea e un musical 

Conchita Wurst - Austria (castigator Eurovision 2014): Viata mea e un musical 

"Viata mea e un musical" a declarat Conchita Wurst, reprezentanta Austriei si castigatoarea Eurovision 2014, la conferinta de presa organizata imediat dupa incheierea competitiei. Cel mai mare vis al sau a fost sa castige concurul european si a simtit ca anul acesta este momentul sau, dupa o incercare esuata in urma cu doi ani.

Eurovision 2014: vezi reprezentatiile din finala (video)

Pe numele real Thomas Neuwirth, Conchita Wurst, in varsta de 25 de ani, a participat pentru prima data la Eurovision in 2012, cand a obtinut locul 2 in selectia nationala a Austriei. De atunci, a continuat sa munceasca neincetat pentru a-si vedea visul implinit: "Am continuat sa muncesc in ultimii doi ani, iar anul acesta am simtit ca sunt pregatita. Intotdeauna mi-am exprimat sentimentele prin muzica - viata mea e un musical! De cand am fost anuntata ca voi reprezenta Austria [n.r. anul acesta, Austria si-a desemnat castigatorul prin selectie interna], am fost sprijinita de toata lumea".

"Intotdeauna mi-am dorit sa fac parte din marea familie Eurovision, pentru ca este un proiect bazat pe toleranta. Asa ca ma simt de parca as fi ajuns acasa. Si sper ca si cei din afara lumii Eurovision ma vor sprijini" a mai declarat castigatoarea Eurovision 2014 la conferinta de presa de sambata seara.

Clasament final Eurovision 2014

La acelasi eveniment, managerul Conchitei Wurst a lamurit si formula de adresare pe care trebuie sa o folosim atunci cand vorbim despre ea: "Conchita e doar o femeie cu barba - se ne schimbam modul in care gandim" a declarat Rene Barto.

Victoria Conchitei Wurst vine la 16 ani de la cea a reprezentantei Israelului, transexualul Dana International, iar reprezentanta Austriei crede ca a sosit momentul in care intrebarile despre sexualitate sa nu mai fie puse: "In seara asta am aratat ca suntem parte din aceeasi familie, nu din comunitati diferite. Suna cam siropos, dar asa este: We are one!".

In 2015, Austria va gazdui concursul Eurovision dupa 48 de ani, in Viena. Mai multe extrase din conferinta de presa, aici.

Mai multe stiri despre: Eurovision  finala eurovision 2014  castigator eurovision 2014 
Publicat pe 11 Mai 2014 , de Ioana Turcu

Adauga un comentariu