BestMusic.ro » Fierbinteanu » Noul single Fierbinteanu - Yvelines, in playlist-ul eclecticfm.ro

Noul single Fierbinteanu - Yvelines, in playlist-ul eclecticfm.ro


Noul single al duo-ului electro/experimental Fierbinteanu, intitulat Yvelines, se afla de luni, 13 ianuarie, in playlist-ul postului de radio online eclecticfm. Piesa face parte din albumul Massive Exposure, ce va fi lansat anul acesta.

Yvelines este o compozitie semnata Cristian si Gabriela Fierbinteanu si contine sample-uri de chitara de Dan Michiu Dinescu si sample-uri de tobe de Alex Bala. "Este probabil cea mai radio-friendly muzica pe care am facut-o pana acum”, spun artistii.

Piesa este ilustrata de un videoclip, lansat in ultimele zile ale anului trecut, ce poate fi vizionat mai jos. Clipul este un colaj de filmari in care apar prieteni ai artistilor, imagini folosite de obicei ca proiectii, in timpul concertelor.

Fierbinteanu este un duo electro/experimental din Bucuresti, format din Gabriela Fierbinteanu (voce) si Cristian Fierbinteanu (computer, bas, voce). Muzica lor inglobeaza elemente pop, electro, psihedelice, noise, ambientale si colaje de sunete. In 2012, cei doi au castigat concursul de remixuri dupa muzica lui Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh.

Trupa a lansat independent un maxi-single, Love Goes Round In Circles (2011) si un dublu-CD, The Beauty Of Music (2012), ambele disponibile via Bandcamp. Cel mai recent album Fierbinteanu – Silence As Beauty a fost lansat in luna mai a anului trecut, la Local Records, si poate fi descarcat gratuit, pe site-ul casei de discuri.

Cristian Fierbinteanu colaboreaza si cu alti artisti din zona experimentala/independenta (Claudiu Ilariean, Dan Michiu Dinescu) si face parte din duo-ul electro-pop Plurabelle, alaturi de Alex Bala. Albumul lor de debut urmeaza sa fie lansat anul acesta, de casa de discuri franceza Stellar Kinematics.

Fierbinteanu - Yvelines (videoclip)
Mai multe stiri despre: muzica online  videoclipuri 2013 
Publicat pe 14 Ianuarie 2014 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram