BestMusic.ro » Firma »  FiRMA a lansat un nou single & videoclip - „Pe Locuri, Fiti Gata!”

 FiRMA a lansat un nou single & videoclip - „Pe Locuri, Fiti Gata!”

 FiRMA a lansat un nou single & videoclip - „Pe Locuri, Fiti Gata!”

Intr-un moment de rascruce al poporului roman, FiRMA revine cu un manifest artistic - piesa "Pe Locuri, Fiti Gata!”, un strigat de revolta menit sa alunge deznadejdea care pare sa ii pandeasca din umbra pe toti cei care creaza si sustin valorile autohtone.

Lansata pe 8 noiembrie 2019, piesa "Pe Locuri, Fiti Gata!”, ne duce cu gandul la energía de inceput amprentata pe albumul "La Orbire”, dar descrie liric actualul context national si schiteaza un viitor karmic nascut din puterea iubirii si a dorintei de dreptate a romanilor din toate colturile lumii.

Cadenta punk-rock mentine vibratia pozitiva, versurile intretin focul din suflet, iar insertia temelor folclorice impletite armonios cu stilul rock`n`roll, fixeaza single-ul in teritoriul balcanic din care natiunea romana isi hraneste radacinile.

Intr-o nota deja devenita trademark, FiRMA invita publicul la un nou experiment vizual prin clipul piesei "Pe Locuri, Fiti Gata!”, o productie video care are la baza imagini surprinse prin obiectivele artistilor fotografi din toata tara, care au surprins dinámica trupei in aparitiile sale live. Pe langa faptul ca videoclipul ramane o marturie a aprecierii fata de munca si dedicarea lor fata de arta fotografica, FiRMA le multumeste si marturiseste, pe contul sau de youtube, insemnatatea sustinerii pe care o simte din partea acestora: "Arta lor ne inspira si ne motiveaza sa ne continuam calatoria”

Single-ul "Pe Locuri, Fiti Gata!” reconfirma pretuirea trupei FiRMA pentru cultura autohtona si meleagurile natale, care a fost in primul rand manifestata prin decizia de a compune si a canta in limba romana. In aproape doua decenii de la aparitia sa pe scena rock-ului alternativ romanesc, FiRMA isi exprima, mai inflacarat ca oricand, dragostea pentru compatrioti, dar si aprecierea pentru poetii nationali. Dintr-o idee starnita de piesa creata pentru a imbratisa si a pune in valoare versurile poetului Mihai Eminescu "Dulce Romanie”, s-a nascut un intreg álbum intitulat "Poezii Alese, Vol. I”. Primul volum de "Poezii Alese” este un material discografic ce reuneste un set de noua piese compuse de Daniel Rocca. o coproductie FiRMA - Radio Romania care a aparut, la finalul anului 2018, la Editura Casa Radio. Versurile a 9 poeti clasici si contemporani - George Bacovia, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Leonid Dimov, Nina Cassian, Ana Blandiana, Svetlana Carstean, Adela Greceanu si Elena Vladareanu, o parte dintre ele recitate chiar de autori in studiourile Radio Romania, au fost imbracate organic de compozitii muzicale create special pentru acest proiect de catre Daniel "Rocca” Stoicea si interpretate de trupa FiRMA.
Publicat pe 19 Noiembrie 2019 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu