BestMusic.ro » Florin Salam » Biografie Florin Salam

Biografie Florin Salam

Florin Salam

Florin Stoian (n. 1979, Bucureti), cunoscut mult mai bine cu numele de scena Florin Salam si (in trecut) Florin Fermecatoru, este un cantaret rom de manele din Romania. Este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati interpreti ai genului.

Florin Salam canta de mic copil; a avut prima tangenta cu muzica la varsta de patru ani. Tatal si unchiul sau au fost lautari binecunoscuti. S-a lansat cu ajutorul sefului de orchestra Dan Bursuc in anul 2002, cu piesa „Ce gagica smecherita”. A jucat un rol semnificativ la apariia slagarului „Of, viata mea” (2000), interpretat de Adrian Minune si Costi Ionita. La finele anului 2002, Florin Stoian si-a schimbat numele de scena din Fermecatoru in Salam (arabescul pentru „pace”, cf. ebr. salom).
In 2008, cu ocazia unui concert oferit in Bucuresti, a interpretat o piesa alaturi de cantareata Paula Seling si Orchestra Simfonica Bucuresti. Momentul a fost unul simbolic, descris de catre prezentatoarea evenimentului ca o reconciliere intre manele si muzica pop; in aceeasi nota, versurile piesei ridicau problema intolerantei in societate.
 

sursa: Wikipedia.org

Comentarii Florin Salam