BestMusic.ro » Goran Bregovic »  Anca Pop lanseaza “Ederlezi”, in colaborare cu Goran Bregovic, special pentru cluburile din Ibiza

 Anca Pop lanseaza “Ederlezi”, in colaborare cu Goran Bregovic, special pentru cluburile din Ibiza

 Anca Pop lanseaza “Ederlezi”, in colaborare cu Goran Bregovic, special pentru cluburile din Ibiza

"Ederlezi”, cantecul reprezentativ pentru comunitatile rrome din Balcani, are de astazi o varianta dance, cantata de Anca Pop featuring Goran Bregovic.

"Ederlezi” este numele dat de rromi unui Festival ce sarbatoreste venirea Primaverii si care se organizeaza, in fiecare an, la inceputul lunii mai. Piesa originala a fost compusa in 1988 de Goran Bregovic, atunci cand acesta facea parte din Bijelo Dugmne, cea mai populara trupa rock din Fosta Republica Iugoslavia. "Ederlezi” a devenit cunoscut in intreaga lume dupa ce a fost inclus de regizorul Emil Kusturita pe coloana sonora a filmului "Vremea tiganilor”, in anul 1988.

Noua varianta "Ederlezi”, scrisa de Anca Pop, Cristian Tarcea ("The Violin Song”), si Goran Bregovic, gandita special pentru cluburile din Ibiza, va face aceasta piesa cunoscuta pentru o noua categorie de public. Clipul a fost filmat saptamana trecuta pe malul Dunarii, in locurile natale ale artistei si la Port Cetate.

"Eu am un suflet de nomad si ma regasesc in piesa Ederlezi. Am fost nascuta in Romania, am crescut in Canada, am locuit in Macao si Japonia… Dupa ce l-am cunoscut pe Goran si am inceput sa lucram impreuna i-am spus ca vreau sa facem o varianta cool si fresh a piesei Ederlezi. Iar acesta este rezultatul! Clipul l-am filmat pe malul Dunarii, locul de unde parintii mei au imigrat spre Serbia cu barca inainte de 1989, pe cand eu aveam doar trei ani. Imi amintesc ca am ajuns atunci intr-o tabara de refugiati de langa Belgrad si ascultam piesele trupei lui Goran Bregovic”, spune Anca Pop.

Anca Pop nu se afla la primul featuring cu Goran Bregovic. Artista i-a compus lui Goran Bregovic doua piese si a colaborat cu acesta pentru propria melodie, "Jealous Monster”.

In ultimii ani, cariera artistei a trecut granitele tarii. Piesele sale au fost licentiate in mai multe tari din Asia, iar activitatea ei s-a mutat, pentru o perioada de timp, acolo. A sustinut un turneu in Japonia si a avut o rezidenta la Sands Casino in Macau cu show-ul "Cosmic Cocktail”, care a avut 100.000 de spectatori in trei luni.

Anca a revenit in Romania la inceputul primaverii pentru a finaliza pregatirile la primul album din cariera, ce va fi lansat in toamna acestui an.

Cel mai recent hit al sau, "Loco Poco”, a fost licentiat in peste 60 de tari din intreaga lume, si este deja in clasamente in Spania, Polonia si Japonia. In plus, remix-urile "Loco Poco” fac acum furori in cluburile din Ibiza, Marbella si Hong Kong.
Mai multe stiri despre: colaborare  piesa noua 2017 
Publicat pe 13 Iulie 2017 , de Elena Paraschiv

Adauga un comentariu