BestMusic.ro » Gray Matters » Gray Matters a reprezentat Romania la Sziget Festival 2016

Gray Matters a reprezentat Romania la Sziget Festival 2016


Gray Matters a reprezentat Romania anul acesta la Sziget Festival, prestigiosul eveniment international de muzica, in urma castigarii finalei pe Romania a competitiei Sziget Talent (YOUROPEN Talent Contest).

Este pentru cel de-al doilea an in care o trupa romaneasca reprezinta, in acest fel, tara noastra pe Europe Stage, formatia alaturandu-se unor alte nume locale cunoscute, precum GOLAN, Franfare Ciocarlia sau Satellites, care au fost prezente la evenimentul desfasurat intre 10-17 august 2016 pe Insula Obuda din Budapesta, supranumita si "Insula Libertatii”.

Cu multe emotii si entuziasm, trupa a oferit un show intens si antrenant publicului prezent in Ziua 0 la Europe Stage. Fie ca erau participanti romani veniti sa sustina o trupa din propria tara sau straini care ii ascultau pentru prima data, toti au raspuns imediat sound-ului intens al Gray Matters si au reactionat la indemnurile trupei, punandu-se in miscare pe campia din fata Europe Stage si ramanand cu o experienta frumoasa de concert.

Gray Matters a intrat in line-up-ul binecunoscutului Sziget Festival in urma castigarii finalei pe tara a concursului Sziget Talent 2016, premiu pentru care s-au confruntat muzical cu alte 44 de trupe romanesti.

Sziget Talent este o competitie organizata in cadrul programului YOUROPEN de la Sziget Festival Budapesta, de catre Sziget Romania in colaborare cu platforma de cultura alternativa COOPerativa Urbana, juriul de anul acesta fiind format din Raul Cojocaru (Revista Sunete), DJ Bully (Radio COOPerativa Urbana), Mihai Epure (mixtopia.ro) si Alin Pandaru (urban.ro).

YOUROPEN – Sziget International Talent Festival reprezinta deja o traditie la nivel european, acest proiect desfasurandu-se in 16 tari din Europa si avand un eveniment dedicat: Sziget Talent.

Despre Gray Matters:

Gray Matters e imbinarea a 4 materii gri, fiecare cu un stil si un caracter propriu, care se incapataneaza sa aduca mereu ceva nou pe scena, in sala de repetitii sau in studio. Muzica lor poate fi definita drept o cautare permanenta de modalitati de expresie a starilor de spirit prin muzica. Motiv pentru care, rezultatul final e mereu in schimbare, mereu definit printr-o alta imbinare a dozajelor fine de sunete, ca pe o paleta cromatica muzicala care acopera un spectru larg de elemente sonore si de emotii. Altfel spus, Gray Matters reuneste pe aceeasi panza 4 "materii” care isi aduc impreuna influentele si personalitatile pentru a demonstra ca nu doar albul si negrul sunt relevante, ci si toate nuantele de gri care fac puntea intre doua extreme: muzica electronica si cea rock.

Trupa, care in prezent pregateste primul EP, a luat nastere la inceputul anului 2014, cand toti cei 4 membrii, Laura (voce), Cata (tobe), Mihai (bass) si Babu (chitara, synth/ sample) au inceput sa lucreze impreuna la sound-ul ce poate fi definit ca electro-alternative rock, o imbinare inedita de electronic rock cu impletituri de alternative si metal.
Mai multe stiri despre: trupe romanesti  festivaluri 2016 
Publicat pe 29 August 2016 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram