BestMusic.ro » Green Day » Stiai ca pe 4 mai 1959 este acordat primul Premiu Grammy?

Stiai ca pe 4 mai 1959 este acordat primul Premiu Grammy?


Poate ca pentru multi orice zi e una oarecare fara o semnificatie anume. Dar pentru lumea muzicii fiecare zi reprezinta un mix de evenimente care au scris istorie. In fiecare zi va prezentam momentele care au ajutat la crearea uneia dintre cele mai frumoase si nemuritoare "religii" - muzica.

Iata evenimentele care s-au petrecut de-a lungul anilor pe data de 4 mai.

1959 - Este acordat primul premiu Grammy.

"Gramophone Award" sau Grammy este un premiu care recunoaste succesul artistilor din industria muzicala.

Prima gala a Premiiloir Grammy a avut loc pe data de 4 mai 1959 si i-a onorat pe artistii anului 1958. Ceremonia anuala include intepretari live ale artistilor si prezentari ale muzicienilor care sunt nominalizati si care sunt premiati.

Gala isi are originile in proiectul Hollywood Walk Of Fame din anii `50. Persoanele care au fost alese in comitetul Hollywood Walk Of Fame au ajuns la concluzia ca lista include foarte multi artisti care merita o stea pe Wak Of Fame. Atunci au realizat ca trebuie sa initieze un premiu similar Premiile Oscar sau Emmy, care sa le recunoasca meritele. Acesta a fost inceputul National Academy of Recording Arts and Sciences. Dupa ce s-a decis initierea unui astfel de premiu, s-a lucrat la titlul pe care urma sa il aiba. Initial a fost Eddie, pentru a-l onora pe inventatorul fonografului, Thomas Eddison. In cele din urma au stabilit ca vor folosi numele gramofonului, inventia lui Emelie Berliner.

Alte evenimente:

1964 - Se formeaza grupul Moody Blues.

1989 - Stevie Ray Vaughan porneste ceea ce urma sa fie ultimul sau turneu, cu un concert in Vancouver. Stevie urma sa moara in data de 27 august intr-un accident de elicopter.

1996 - Alanis Morissette sta sase saptamani pe locul 1 in topul Angliei cu albumul "Jagged Little Pill".

1972 - S-a nascut Mike Dirnt (Green Day).

2000 - Metallica da in judecata serviciul Napster acuzand ca li se fura muzica. Trupa a castiga procesul.

1951 - S-a nascut Jackie Jackson.

1979 - S-a nascut Lance Bass (`N Sync).

2012 - Adam Yaunch (aka MCA) din trupa Beastie Boys moare din cauza cancerului la varsta ed 47 de ani in New York.

1999 - Jennifer Lopez lanseaza single-ul de debut "If You Had My Love".

1968 - Steppenwolf isi fac debutul la televizunea americana, interpretand "Born To Be Wild" la emisunea "American Bandstand" de la ABC.
Mai multe stiri despre: calendar muzica  evenimente muzica  calendar evenimente 
Publicat pe 04 Mai 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram