BestMusic.ro » Grimus » Grimus, in topul celor mai bune trupe din Europa Centrala si de Est

Grimus, in topul celor mai bune trupe din Europa Centrala si de Est


2012 a fost cel mai incarcat an pentru Grimus. Dupa o vara plina de concerte in afara tarii, baietii au fost selectati in topul celor mai bune trupe din Europa Centrala si de Est, fiind invitati, la initiativa The European Talent Exchange Program (ETEP), sa cante la festivalul EUROSONIC, cea mai importanta platforma de muzica live din Europa.

2012 a insemnat o noua etapa in cariera trupei Grimus. Dupa doua albume lansate, Panikon (2008) si Egretta (2011), baietii au devenit un nume important pe scena muzicii alternative din Romania, astfel ca vara aceasta au fost prezenti la B’ESTFEST Summer Camp unde au cantat pe scena principala. Au urmat show-uri in deschiderea concertelor sustinute la noi in tara de trupele Placebo, Roxette si Red Hot Chili Peppers. Pe plan international, Grimus a fost singura trupa locala prezenta la trei festivaluri importante in acest an: Sziget (Ungaria), EXIT (Serbia) si Rock for People (Cehia). Finalul de an le-a adus inca o veste buna, fiind inclusi pe lista trupelor ce vor canta la Festivalul EUROSONIC, in ianuarie 2013.

#romaniansaresmart

EUROSONIC este principala platforma de muzica live din Europa, un eveniment in care artisti de pe continent, oameni din industria muzicala europeana, companii si organizatii se intalnesc pentru a vedea unele dintre cele mai bune prestatii live ale momentului.

The European Talent Exchange Program (ETEP) este o initiativa sustinuta de EUROSONIC pentru a stimula schimbul de artisti intre festivaluri, radiouri si media din intreaga Europa. In fiecare an ETEP aduce laolalta reprezentantii celor mai mari festivaluri de pe continentul nostru cu scopul de a prezenta tinere talente locale ce au potentialul de a deveni staruri internationale. Inca de la inceputul programului, in 2003, ETEP a realizat aproximativ 1400 de show-uri live sustinute de 495 de trupe europene, reusind sa lanseze nume precum Mika, Selah Sue, Asteroids Galaxy Tour etc.

Grimus se pregateste si de lansarea celui de-al treilea album din cariera, anuntat pentru primavara anului viitor si realizat in colaborare cu acelasi Adam Whittaker, producatorul materialului Egretta.

Albumul Egretta este disponibil in reteaua magazinelor Carturesti si online, in shop-ul Bestmusic.ro, pe Amazon si iTunes.

Cumpara Grimus - Egretta din Bestmusic Shop
Mai multe stiri despre: topuri  clasamente 
Publicat pe 28 Noiembrie 2012 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram