BestMusic.ro » Grupul de rezistenta » Biografie Grupul de rezistenta

Biografie Grupul de rezistenta

Grupul de rezistenta

Grupul de Rezistenta a luat nastere in iulie 2009, fiind un produs hip-hop autohton inedit. Trupa este formata din 4 MC si 2 DJ.

Componenta: K-Gula, Stoe Toxxic, Nai'gh'ba, Brugner, DJ Dox, DJ Undoo.

La sfarsitul lui septembrie 2009, Grupul de Rezistenta lanseaza o prima piesa: "Tot timpul pe frecventa". Melodia a fost realizata alaturi de Turntable Science, primul crew de DJ din Romania.

In noiembrie 2009, Grupul de Rezistenta participa cu piesa "Prut" pe "Uniti sub tricolor", o compilatie pe care se mai gasesc melodii interpretate de Morometzii, 1-Q Sapro, C.I.A., Raku, Nimeni Altu', Dagga, Bitza etc.

Pe 25 februarie 2010, trupa are ocazia sa cante alaturi de Vita de Vie in deschiderea trupei Guilty Parties, un tribut band Rage Against the Machine.

In mai 2010, Grupul de Rezistenta lanseaza single-ul "1 la suta", un manifest la adresa modului in care politicienii, inclusiv cu presedintele Traian Basescu, manelizeaza poporul roman. Single-ul a beneficiat si de un videoclip, lansat doua luni mai tarziu. Regia clipului a fost semnata de Alex Ceausu de la Ador Media.

Pe 30 iulie 2010, Grupul de Rezistenta lanseaza in cadrul unui concert sustinut in clubul bucurestean Elephant un prim material discografic: maxi single-ul "1 la suta". Materialul contine diferite variante ale piesei "1 la suta", plus un remix nou-nout al melodiei "Baga rep", in formula Grupul de Rezistenta, Carbon si C.I.A. In luna noiembrie, se lanseaza "Ultima secunda", o continuare fireasca a single-ului "1 la suta".

Intre 12 noiembrie si 10 decembrie, trupa intreprinde un turneu national care poposeste in Deva, Timisoara, Vaslui, Suceava, Iasi, Brasov, Bucuresti.

Pe 30 ianuarie 2011, GDR participa, alaturi de o serie artisti din zona rock, la concertul caritabil "One Love for Chi", desfasurat pe scena clubului The Silver Church din Bucuresti.

Tot la Silver Church, insa pe data 2 februarie 2012, Grupul de Rezistenta are onoarea sa deschida concertul trupei americane Dilated Peoples.

Pe 1 aprilie 2012, apare "N-ai tu treaba", un single care prefigureaza aparitia unui nou material discografic.