BestMusic.ro » Guess Who » Biografie Guess Who

Biografie Guess Who

Guess Who

Guess Who, pe numele sau real Laurentiu Mocanu, este un artist hip-hop, crescut sub aripa formatiei Parazitii.

Prima sa reprezentatie a avut loc in 2001 si de atunci colaborarile au curs, din ce in ce mai multe, de la an la an. Vocea lui Guess Who a putut fi auzita pe materiale semnate de nume mari ale hip-hop-ului romanesc precum PARAZITII, BITZA, GRASU XXL sau MAXIMILIAN, lasandu-si amprenta vocala pe 12 albume.

Concret, Guess Who a colaborat cu Parazitii  pe albumele "Irefutabil" (2002), "Confort 3" (2005), Cheloo - "Sindromul Tourette" (2003), "Fabricant de gunoi" (2006), Ombladon "Cel mai prost din curtea scolii" (2007), cu Maximilian pe "Volumu' la Maxim...ilian!" (2008), cu Bitza pe "Sufletul Orasului" (2008).

A facut parte din formatia Anonim impreuna cu Zekko si Griffo, colaborarea lor concretizandu-se in albumul "Hai sa vorbim" (Roton, 2005). Hitul albumului a fost "Extrema Zilei" (Anonim feat Parazitii).

Dupa "Hai sa vorbim" si multe alte colaborari, in 2006 se intoarce la mai vechii sai "mentori", realizand impreuna cu Ombladon piesa si videoclipul "Noapte Buna Bucuresti". Dupa succesul clipului, se orienteaza catre o cariera solo, concentrandu-se pe conceperea primului sau material discografic, albumul "Probe Audio" lansat in 2009, disponibil pe www.guess-who.ro.

Guess Who a cantat impreuna cu Spike si Parazitii in deschiderea concertului 50 cent (2006).


Iata cum si-a descris Laur albumul sau de debut: ""Probe Audio" este primul meu album solo, prima incercare de a fi independent 100%, prima oara cand sunt independent… Pentru asta trebuia sa scot o calitate 100% fresh. "Probe Audio" inseamna 3 ani de probe de studio / texte / instrumentale / certuri / concerte / reusite / piedici. Am langa mine o echipa de oameni talentati: Agresiv si Grasu XXL, cu care m-am sfatuit, am conceput, am lucrat, am terminat. "Probe audio" este albumul de debut, startul, interviul, examenul meu pentru… ce va urma!"

In primavara 2009 a lansat videoclipul piesei "Tu" impreuna cu Spike, strangand intr-un timp scurt peste un milion de vizionari. A urmat lansarea albumului sau "Probe Audio" (produs impreuna cu Agresiv / Okapi Sound, colaborari cu Spike, Grasu XXL, FreakaDaDisk, Mitza de la Agresiv, Lucia - castigatoare Mamaia 2007 la Interpretare).

In vara 2009 a filmat videoclipul piesei " GEN" feat euGEN:

In toamna 2009 a lansat "Locul Potrivit" (cunoscuta si sub numele "Noi in anul 2000"), care a intrat rapid in topurile posturilor de radio (a fost inclusiv pe primul loc in Nielsen Airplay Chart). Piesa a beneficiat de un videoclip in regia lui Marian Crisan, filmat in Buftea.

Pe 8 decembrie a relansat impreuna cu GSP albumul "Probe Audio" sub numele "Locul Potrivit ", contine 4 piese noi si videoclipul piesei "Locul Potrivit".

Guess Who a participat la piesa lui Grasu XXL – Azi nu. Tot in 2010 artistul a lansat clipul piesei Unu’ Altu.

Comentarii Guess Who