BestMusic.ro » Guns N Roses » Guns N` Roses a copiat piesa "Sweet Child O Mine"?  

Guns N` Roses a copiat piesa "Sweet Child O Mine"?  


Autenticitatea uneia dintre cele mai populare piese din istoria rock-ului, a fost pusa sub semnul intrebarii. Recent, website-ul australian, Max TV a dezvaluit asemanarile dintre piesa "Sweet Child O Mine" care apartine trupei Guns N` Roses si piesa "Unpublished Critics", care apartine trupei australiene Australian Crawl.

"Unpublished Critics" a fost lansata cu sase ani inainte de piesa trupei Guns N` Roses. Max TV sustine ca "Sweet Child O Mine" include "the same chugging chord progression, a similarly-sweeping lead break, the verse melody, and the elongated one-syllable vocal in the chorus".

"Unpublished Critics" este o piesa necunoscuta. In Australia, albumul care a inclus aceasta piesa, "Sirocco", a ajuns pe primul loc in topuri. Australian Crawl s-a despartit in 1986, cu un an inainte ca trupa GNR sa lanseze "Appetite For Destruction" care include si "Sweet Child O Mine". Ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca atat "Sirocco", cat si "Appetite For Destruction" au fost lansate in Statele Unite de Geffen Records.

James Ryne, membrul trupei Australian Crawl a spus ca cele doua piese sunt "aproape identice" dar nu il deranjeaza acest lucru. El chiar a interpretat un cover al piesei "Sweet Child O Mine" intr-unul dintre concertele sale.

Voi ce parere aveti?
Mai multe stiri despre: plagiat  acuzatii plagiat  piese plagiate 
Publicat pe 11 Mai 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram