BestMusic.ro » Hi-Q » Biografie Hi-Q

Biografie Hi-Q

Hi-Q

Proiectul HI-Q a inceput in 1995, cind Florin ii propune colegului sau de clasa sa fie solistul trupei. Primul negativ este realizat pe 29 iulie 1996, in colaborare cu Misu Barb, prima aparitie live avind loc in acelasi an, pe 1 octombrie, la Balul Bobocilor (Liceul "Dr. I. Mesota" din Brasov).

Pe 16 noiembrie 1996 trupa se bucura de primul hit, "Sfirsit de septembrie", succesul incurajind inceperea lucrului la primul album. Pe 12 ianuarie 1997 este cooptata Dana.

In luna mai apare primul album (The Very Best Of), insa este lansat numai local, fara a fi promovat. Urmeaza numeroase concerte in Brasov si aparitii la radiourile si televiziunile locale, proiectul HI-Q ramanand (in ciuda potentialului) un produs exclusiv local, nereusind sa devina cunoscut in tara.

Dupa o scurta intrerupere a activitatii, cei trei isi propun o relansare in forta si, de fapt, adevaratul debut discografic. Acest lucru devine posibil prin semnarea unui contract cu casa de discuri Roton - marca NRG!A.

Prima piesa promovata de NRG!A in primavara lui 1999 este "Nu pot face nimic". Single-ul are un mare succes in majoritatea oraselor tarii, patrunzind in numeroase topuri, inclusiv Romanian 100 Singles Airplay. Formatia intra in atentia realizatorilor de televiziune si a organizatorilor de concerte.

Tot in 1999 a avut loc si lansarea celui de-al doilea album al trupei - `urasQbesc`.
In luna martie a anului 2000, Mihai, Florin si Dana au scos pe piata primul videoclip `Totul va fi bine!`.

Trupa HI-Q (in formula Mihai, Florin si Dana) a devenit arhicunoscuta datorita postului TV Antena 1, care le-a oferit sansa de a prezenta o emisiune de divertisment pentru tineri.

In prezent, formatia HI-Q este alcatuita din Mihai, Florin si Nicoleta, care a luat locul Danei cand aceasta a parasit grupul pentru a-si construi o cariera solo.

Comentarii Hi-Q