BestMusic.ro » Hi-Q » Florin Grozea: Tinerii de astazi au sansa istorica de a se fi nascut intr-o societate informatizata (interviu exclusiv)

Florin Grozea: Tinerii de astazi au sansa istorica de a se fi nascut intr-o societate informatizata (interviu exclusiv)

Florin Grozea: Tinerii de astazi au sansa istorica de a se fi nascut intr-o societate informatizata (interviu exclusiv)

Cu ocazia implicarii in campania Trends of Tomorrow initiata de Samsung si destinata tinerilor in cautare de directii profesionale, am stat de vorba cu Florin Grozea (Hi-Q) unul dintre mentorii selectati sa le vorbeasca liceenilor despre tendintele mediului profesional din Romania si posibilitatile de dezvoltare profesionala. Interviul este disonibil mai jos.

Bestmusic: Buna Florin, povesteste-ne putin despre experienta in campania Trends of Tomorrow.

Florin Grozea: Campania educationala Trends of Tomorrow initiata de Samsung mi s-a parut din start o idee curajoasa si folositoare elevilor de liceu. Programul sustine tinerii care vor sa-si gaseasca un drum in viata profesionala, avand la baza un concurs national de proiecte in mai multe domenii: Marketing & Retail, Juridic, IT, Arta, Comunicare, Medicina. Un element cheie al campaniei, inaintea intalnirii cu mentorii, l-a reprezentat caravana educatioanla pe care Samsung Romania a demarat-o in principalele licee din Bucuresti, Brasov, Iasi, Cluj si Timisoara. Astfel, tinerii din clasele terminale de liceu au avut posibilitatea de a-si descoperi aptitudinile predominante, pe baza unui test de orientare profesionala.

Bestmusic: Care sunt primele trei lucruri pe care crezi ca ar trebui sa le stie un tanar care vrea sa devina un profesionist in domeniul pentru care tu ai fost mentor (Arta & Cultura)? Dar in general, indiferent de domeniu?

Florin Grozea: Tinerii de astazi au sansa istorica de a se fi nascut intr-o societate informatizata. Dincolo de distractie, socializare si divertisment ii sfatuiesc pe elevi sa foloseasca Internetul pentru a citi, pentru a se informa si pentru a se educa. Se spune ca poti deveni un expert in domeniul tau daca citesti 5 carti din nisa respectiva... Iata ce sansa extraordinara ofera Internetul pentru oamenii care cauta sa-si gaseasca un drum profesional in viata!

In general, indiferent de ce domeniu vorbim, eu ii sfatuiesc sa aplice 3 lucruri:
1. Sa citeasca tot ce gasesc gratuit pe Internet despre domeniul lor de interes
2. Sa scrie pe un blog, de preferinta dedicat domeniului lor
3. Sa se conecteze la specialistii din domeniul lor

Bestmusic: Ai perceput vreo diferenta intre cei din generatia actuala de liceeni fata de cei in care ai fost tu? Ce te-a impresionat in mod pozitiv/negativ?

Florin Grozea: Adolescenta este o perioada unica in viata, de care fiecare licean ar trebui sa se bucure! Dar fiecare generatie are problemele si dificultatile ei. Simt o radicalizare a prapastiei dintre copiii care fac performanta la olimpiade si concursuri internationale si cei care sunt lipsiti de educatie si oportunitati, fie din cauze financiare, fie din cauza superficialitatii, de aceea un astfel de demers ca cel organizat de Samsung trebuie sustinut, reprezentand o sansa in plus pentru cei care stiu sa isi urmeze visurile si aspiratiile profesionale.

Bestmusic: Rolul tau a fost unul de mentor, insa e ceva ce ai invatat si tu la randul tau din implicarea in cadrul proiectului?

Florin Grozea: Cu siguranta! Mereu invatam ceva nou. La fiecare intalnire am incercat sa ma inspir din tineretea si entuziasmul celor din fata mea si sa ascult lectiile lor de viata. A fost o placere sa revad entuziasmul care ne-a caracterizat si pe noi la inceput.

Bestmusic: Esti cunoscut si in comunitatea bloggerilor, te abordeaza pe blog persoane care vor sa se lanseze in muzica? Le raspunzi, daca da, ce le spui?

Florin Grozea: Incerc sa raspund tuturor email-urilor primite si sa ii ajut cu sfaturi. Dar drumul fiecaruia este unic si trebuie sa si-l gaseasca singuri pana la urma.

Bestmusic: Spune-ne trei instrumente esentiale din online pe care un muzician trebuie sa le foloseasca. Care sunt beneficiile principale ale acestora?

Florin Grozea: In primul rand, blogurile: sa citesca, sa scrie, sa comunice. Stiu cateva povesti de succes care au pornit de la interactiunea dintre un tanar si o somitate internationala, pe blogul acestuia din urma.
In al doilea rand Twitter-ul este cel mai rapid mod de a afla informatii utile si de a lua legatura cu alti artisti. Facebook-ul este dedicat pisicilor simpatice, clipurilor amuzante si jocurilor online, dar toate acestea te pot indeparta de munca si distrage atentia. Twitter-ul in schimb reprezinta solutia perfecta deoarece vorbim de informaie scurta, distribuita instantaneu.
Urmeaza ReverbNation: sunt multe site-uri care ajuta artistii sa se promoveze, dar acesta este cel mai bun. RN ofera widget-uri, statistici, bannere interactive, campanii online, newsletter si multe altele.

Citeste si: Cele mai utile 10 unelte de promovare pentru muzicienii independenti

Bestmusic: Faci foarte multe lucruri. E ceva ce mai ai in plan pe langa muzica, online, familie?

Florin Grozea: Ma pregatesc sa lansez o carte cu 100 de idei pentru tinerii artisti. Cel mai probabil in primavara anului viitor.

Bestmusic: Si ca sa vorbim putin si de partea muzicala, ce planuri are Hi-Q in viitorul apropiat?

Florin Grozea: Am avut o vara foarte aglomerata, cea mai plina din ultimii patru ani! Balada "Soare" a fost primita cu foarte mult entuziasm de oameni, suntem impresionati! Acum ne-am apucat de urmatorul album si avem deja trei melodii pregatite.
Mai multe stiri despre: interviuri 
Publicat pe 16 Octombrie 2012 , de Ioana Turcu

Adauga un comentariu