BestMusic.ro » Hooverphonic » Biografie Hooverphonic

Biografie Hooverphonic

Hooverphonic

Trupa belgiana Hooverphonic s-a format in 1995. Initial caracterizati drept un grup trip-hop, si-au extins repede stilul spre un punct in care nu au mai putut fi inclusi intr-un anumit gen muzical.

Numele original era cel de Hoover, insa a fost schimbat in Hooverphonic, dupa ce au descoperit ca existau trupe ce foloseau aceiasi denumire.

Membrii originali ai trupei erau: Liesje Sadonius (voce), claparul Frank Duchene, basistul/ programatorul Alex Callier si chitaristul Raymond Geerts.

Acestia si-au asigurat faima internationala in urma hitului `2 Wicky` - piesa ce a facut parte din soundtrack-ul filmului `Stealing Beauty` (1996) in regia lui Bernardo Bertolucci. `2 Wicky` a mai aparut si pe coloana sonora a thriller-ului `I Know What You Did Last Summer`.

Sadonius paraseste trupa la scurt timp dupa lansarea discului `A New Stereophonic Sound Spectacular`. Kyoko Baertsoen i-a luat locul pentru putin timp, insotind trupa in turneul european din 1997 (in care a cantat alaturi de nume precum Massive Attack, Morcheeba si Apollo 440).

La inceputul lui 1998, Geike Arnaert devine noua voce Hooverphonic.

In 2000, Hooverphonic sunt rugati sa compuna cantecul oficial al Campionatului European de Fotbal. Rezultatul – o piesa de 12 minute intitulata `Visions` - a devenit un hit, recitalul lor din cadrul galei de deschidere a campionatului fiind ascultat de peste 1 miliard de oameni.

In 2001, devin prima trupa belgiana care sa fie cap de afis la un eveniment muzical important european - `Rock Werchter`.

In 2006, Hooverphonic parasesc casa de discuri Sony/BMG, motivand lipsa de suport din partea acestora pentru discul lor lansat in decembrie 2005 - `No More Sweet Music`.

In luna martie 2007, este anuntata prezenta lor in Romania la editia din 2007 a Bestival-ului, alaturi de trupe precum Faithless, Morcheeba s.a.

Comentarii Hooverphonic