BestMusic.ro » Inna » Biografie Inna

Biografie Inna

Inna

Inna, cantareata de muzica dance din Romania, s-a nascut pe data de 16 octombrie 1986, in Mangalia.

Pe numele adevarat Elena Alexandra Apostoleanu, Inna s-a ales cu numele de scena de la bunicul ei, care o alinta astfel cand era mica.

Inca din copilarie Inna a cochetat cu muzica. La 8 ani a urmat cursuri de canto cu profesorul Traian Broasca, apoi, cand a mai crescut, si-a incercat norocul cu diverse proiecte minore. Fara succes, insa.

Inna a terminat cursurile Liceului Economic din Mangalia, iar activitatea universitara a intreprins-o la Constanta, la Facultatea de Stiinte Politice.

La 21 de ani, Inna aparea pentru prima data la un post mare de televiziune, Pro TV, in emisiunea lui Teo Trandafir.


Pe atunci se recomanda drept Alessandra si canta piesa Goodbye, piesa facuta de Play & Win.

Proiectul n-a facut prea mare valva, Alessandra disparand la fel de repede precum aparuse.

Asta pana intr-o zi din luna lui august 2008, cand la radio s-a difuzat prima oara melodia `Hot`, compusa si produsa de Play&Win.

O piesa cu versuri stupide, parca adunate de pe ici de pe colo, o voce destul de placuta, dar stresanta pe refren si, in fine, un artist al carui nume nu zicea nimic: Inna.

Piesa `Hot` a ajuns rapid in heavy-rotation, iar lumea incepea sa se intrebe din ce mai des cine este aceasta Inna si de unde a aparut.

Incetul cu incetul, Inna a inceput sa se dezvaluie. Pe vremea aceea inca avea strungareata si cateva kilograme in plus care nu se potriveau deloc in tinutele golase.

`Inna Hot` a fost mult timp porecla Innei. Dar nici nu apucasera bine romanii sa afle cine e Inna, ca strainii deja ne-o `furasera`.

In aprilie 2009, Inna a semnat cu labelul Ultra Records din America, prin casa de discuri Roton. Deja febra `Hot` cuprinsese tari precum Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Grecia, Belgia si Olanda.

Romanii n-au fost prea increzatori in reusita cantaretei in afara tarii, insa timpul a demonstrat ca s-au inselat.

In iunie 2009, Inna castiga primele premii importante din cariera, in cadrul Romanian Music Awards: Best Show, Best Dance, Best New Artist si Border Breaker.

O luna mai tarziu, Inna facea inconjurul Romaniei cu un interviu haios in limba engleza. Artista a stalcit majoritatea cuvintelor si si-a atras, astfel, din nou criticile oamenilor.

In septembrie 2009, Inna a fost nominalizata la premiile MTV European Music Awards, categoria Best Romanian Act. O luna mai tarziu castiga trofeul si ne reprezenta pe scena mare a premiilor.

Tot in septembrie 2009, Inna a castigat primul ei Disc de Aur, pentru vanzarile albumului `Hot` in Spania.

Au urmat singleurile Love, Amazing, Deja Vu. Europa incepa sa-i cada la picioare, iar promovarea masiva in mediul online o ajuta cu atat mai mult.

Anul 2010 a inceput cum nu se putea mai bine pentru Inna, cu o clasare extraordinara in topul Hot Dance Airplay. Nu era cel mai important top, insa pentru un artist roman reprezenta enorm.

Inna a profitat de succesul incredibil si a lansat in ianuarie 2010 cel singleul `10 Minutes`, compus de aceeasi echipa Play&Win.

Au urmat difuzari la BBC Radio 1, clasari pe locul 1 in UK Dance Chart si la radiourile din Franta, concerte fara numar peste tot in Europa si o baza de fani care crestea de la o zi la alta.

Inna si-a adjudecat primul premiu international la gala Eska Music Awards, unde a facut show cu tinuta sexy.

In vara lui 2010, mai exact in iunie-iulie, Inna a lansat videoclipul `10 Minutes`, urmat la scurt timp de singleul `Sun Is Up`.

Succesul international al Innei a miscat lucrurile si in Romania. Inna a pozat pentru prima data goala pentru o revista, anume FHM Romania, iar carcotasii parca incepeau s-o priveasca cu alti ochi. Era sexy, era dorita, era aplaudata.

Au urmat cateva aparitii sexy si in revistele straine, FHM Cehia si FHM Franta.


In septembrie 2010, Inna a castigat Discul de Aur in Franta, apoi si-a adjudecat al doilea trofeu consecutiv la MTV EMA.

La finele lui septembrie 2010, Inna a lansat videoclipul Sun Is Up. In prima saptamana dde la lansare, clipul facuse peste un milion de vizualizari pe Youtube, o performanta incredibila pentru un artist roman.

In noiembrie 2010, Inna depasea pragul de 1,5 milioane de fani pe Facebook, din nou o performanta de invidiat.

La inceputul anului 2011, Inna a anuntat o serie de concerte in Franta, motiv pentru care s-a stabilit pentru o perioada la Paris.

Greu de prins la un concert in Romania, cu acest program incarcat, insa eforturile s-au concretizat, pana la urma.

Asa ca, pentru data de 17 mai, Inna a anuntat un concert la Arenele Romane, pentru ca merita si romanii sa o vada live intr-un concert propriu-zis.


De mentionat ca Inna si-a trecut in palmares si Discul de Platina in Franta (martie 2011) si a anuntat lansarea unui nou single `Club Rocker`, precum si a albumului cu numarul doi, `I Am The Club Rocker`.