BestMusic.ro » Ionut Fulea » Biografie Ionut Fulea

Biografie Ionut Fulea

Ionut Fulea

Ionut Fulea, interpret de muzica populara, s-a nascut la 17 iulie 1971, in Sebes, judetul Alba.

Desi spune ca s-a nascut cu muzica in sange, Ionut Fulea recunoaste ca n-a avut curaj sa-si exteriorize pasiunea decat abia prin liceu.

Ionut Fulea era un copil timid, asa ca nimic nu l-ar fi putut clinti sa urce pe scena la serbarile scolare.

A avut o copilarie traita frumos, ceea ce il face sa spuna ca acesta este motivul pentru care viata lui a mers frumos inainte.

A descoperit ca poate canta dupa ce familia lui a trecut printr-un necaz. `Tatal meu o incanta pe maica-mea cantandu-i, in special romanta `De ce oare eu te-am cunoscut?`. Cand aveam sase ani, parintii mei s-au despartit. Atunci, mama ma ruga uneori seara sa-i fredonez romanta ce ii amintea ei de vremurile bune. Sigur, atunci, nu intelegeam prea multe din suferinta mamei, dar mi se parea foarte frumos sa canti`, rememora Ionut Fulea.

In clasa a IX-a, in timp ce urmarea emisiunea `Floarea din gradina`, Ionut Fulea a avut un fel de revelatie.

L-a vazut pe interpretul Nicolae Fudui Iancu cantand si a ramas impresionat de tinuta, atitudinea si calitatile sale vocale.

Asa ca l-a luat drept exemplu si a decis ca e vremea sa cante si pentru lume, nu doar pentru el.

Primul `spectacol` dat in public a fost in tren, in fata colegilor de liceu, cand veneau de la Zlatna la Alba Iulia sa vada un concert pe stadion.

Dupa ce a terminat de cantat, s-au asternut cateva secunde de tacere, apoi a fost un hohot general de ras. `Pe atunci eram foarte slab, aveam vreo 60 de kilograme doar. Cand au auzit o voce atat de puternica dintr-un om atat de slab, s-au distrat`, spunea Fulea.

S-au amuzat pustii, dar nu au uitat vocea lui Ionut si l-au `parat` la profesori.

`Eu cred ca harul pe care il primesti este norocul fiecaruia. Oamenii au fost lasati pe pamant sa faca ceva. Dar nu numai pentru ei. Uite, eu imi iubesc aproapele, cantandu-i. E o forma. Prin mine, se transmite ceva. Poate prin cantecul meu eu am reusit sa-l fac pe om sa fie mai bun, mai atent, sa planga - ca o forma de descarcare, sa-si retraiasca anumite momente din viata. Prin cantec, aduc liniste, bucurie, suparare - dar o suparare care nu doare, ci e un fel de consolare, de impacare cu tine insuti`, explica Ionut Fulea.

Odata cu participarea la diverse festivaluri locale, Ionut Fulea a avut ocazia sa-si intalneasca modelul, pe Nicolae Furdui Iancu.

Cariera lui luase, astfel, un avant incredibil: aparitii la TV alaturi de Furdui Iancu, concerte prin tara impreuna etc.

Ionut Fulea este absolovent al Politehnicii, insa nu a lucrat niciodata ca inginer.

In anii studentiei, Ionut Fulea a cantat cu Ansamblul Romanasul al Universitatii Tehnice din Cluj Napoca.

Tot atunci a urmat cursurile Scolii Populare de Arta, sectia canto clasic, in ideea de a da admitere la Academia de Muzica.

A renuntat, insa, la idee, pentru ca incepuse sa fie apreciat in muzica populara.

Ionut Fulea a concertat in Statele Unite, in Germania, Mexic, Franta, Olanda, Italia, Grecia, Belgia, Luxemburg, Austria, Ucraina, Serbia s.a.

In plan personal, Ionut Fulea este un om implinit. Are o sotie frumoasa, pe Brandusa, pe care a cunoscut-o in liceu. Impreuna au doi copii: Tudor Ioan si Bianca.

Printre albumele lansate de Ionut Fulea se numara `Toata lumea are-un dor`, `Iubeste-ma mandra draga`, `Nu-i lumina nicari`, `Mandra mea, mandra de la Ciugud`.

L.G.

Comentarii Ionut Fulea