BestMusic.ro » Jon Baiat Bun (Iony) »  Cine este Jon Baiat Bun si de ce povestea lui l-a impresionat pe Alex Velea?  

 Cine este Jon Baiat Bun si de ce povestea lui l-a impresionat pe Alex Velea?  


Pe numele real, Ion Razvan, cunoscut publicului sub pseudonimul Iony, odata cu lansarea hitului "Iarna pe val”, in colaborare cu What’s Up si Cabron, s-a nascut in Ploiesti, in anul 1987. Provine dintr-o familie decenta, de oameni corecti, muncitori si cinstiti. A avut o copilarie fericita, mai mereu pe afara, vacante la bunici si concedii alaturi de parinti. Problemele de sanatate ale parintilor, cauzate de munci facute doar pentru necesitatea banului in ideea de a-si creste copilul cu responsabilitate au declansat in Jon nevoia de a produce bani, indiferent de metodele pe care le-a adoptat: "Le multumesc pentru educatia primita, mintea si forta de lupta si pentru asta imi pare enorm de rau pentru ceea ce am facut. Dar de mic mi-am zis… ori fac bani din ce-mi place, ori gasesc o cale mai simpla pentru lucruruile materiale. Iar atunci cand muzica nu mi-a oferit siguranta... pe strada am gasit eu o metoda nu tocmai corecta de a face bani. Problemele au aparut cand copilaria a plecat...”

Varsta adolescentei l-a prins intr-un anturaj nepotrivit, pe care l-a imbratisat din plin, profitand de o parte din viciile din preajma sa. "Profitand - ma refer si la a face profit, facand foarte rapid trecerea de la consumator la dealer. De aici si pana in momentul incetarii activitatii infractionale au trecut cativa ani frumosi. Aceasta perioada s-a desfasurat mai serios incepand cu finalul liceului (2005), sfarsindu-se in 2009 cand am fost retinut.” De aici a urmat o perioada nu tocmai placuta - a fost eliberat sub control judiciar in 2010 cu o foaie plina de interdictii (printre ele se numarau si interdictia de a parasi orasul, de a mai intra in cluburi, etc). Pe scurt, imposibilitatea de a face bani legal din ceea ce stia sa faca cel mai bine – MUZICA.

"Cu toate astea, nu am lipsit toti anii astia, ascuns undeva intr-o nisa am colaborat pe diverse albume ale unor artisti precum Codu Penal, Don Baxter, Sisu si Puya, mergand de prin 2006 impreuna cu Cabron prin concerte sub numele de IONY. Mi-am dovedit ca din orice lucru rau inveti ceva bun! Imi pare rau doar pentru familia mea, pentru ca a trebuit sa sufere din cauza mea. A urmat o perioada in care am stat alaturi de familie pe langa cateva tentative de a-mi reface viata in 'afara', esuate – Canada, Anglia, Italia – nu m-am putut acomoda…”

La intoarcere a reluat legatura cu Cabron, care facea parte din gasca HaHaHa Production pe vremea aceea, legatura care a dat nastere piese "Iarna pe val", feat Cabron si What's Up, la sfarsitul anului 2012.

In 2013, a considerat ca ''IONY'' si-a atins apogeul ca personaj pe colaborari si a vrut s-o ia de la zero din nou: "Am preluat numele de JON BAIAT BUN (Don Baxter fiind nasul de nume inca din perioada lui Iony)."

Cel mai important pas a fost facut in 2014, cand a pornit in brigada Golden Boy Society, alaturi de Alex Velea, "fratior care mi-a inteles viata cu bune si cu rele, sustinandu-ma sa concep acest album solo (din trairile mele si cele vazute prin ochii mei, satirizand totul, facand haz de necaz, privind partile bune si invatand din cele rele).

Facebook JON BAIAT BUN: https://www.facebook.com/JonBaiatBunOfficial/
Mai multe stiri despre: featuring  single nou  colaborari muzicale  piesa noua 2016  videoclip nou 2016 
Publicat pe 22 Iunie 2016 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram