BestMusic.ro » Iyeoka Okoawo » Biografie Iyeoka Okoawo

Biografie Iyeoka Okoawo

Iyeoka Okoawo

 Iyeoka Okoawo este o artista de origine nigeriana, cunoscuta ca activista, poeta, cantareata si speaker pentru cunoscutele conferinte TED Global. Cat despre muzica, aceasta imbina muzica soul cu jazz, R&B, rock si hip hop.

Inainte de a incepe cariera in muzica, Iyeoka a lucrat ca farmacist. Ulterior, si-a format grupul The Rock by Funk Tribe, un grup care a deschis-o catre jazz, blues, funk si gospel.

In 2004, a lansat primul album solo, "Black and Blues", via Phanai Records.

Patru ani mai tarziu a aparut cel de-al doilea album de studio, "Hum The Bass Line", iar Iyeoka a inregistrat un cover dupa piesa "Desire", a celor de la U2, piesa inclusa pe albumul de coveruri U2 - "n The Name Of Love: Africa Celebrates U2", album premiat la Grammy Awards.

In 2009, a inceput colaborarea cu producatorul David Franz, lansand doua EP-uri in acel an: "This Time Around" si "Run Into the Rain".

In noiembrie 2010, Iyeoka a lansat un nou album, "Say Yes", care contine piesa "The Yellow Brick Road Song", inclusa pe coloana sonora a serialului HBO "How to make it in America".

Anul 2011 i-a adus artistei o nominalizare la The 10th Annual Independent Music Awards, pentru piesa "This Time Around", la categoria R&B.