BestMusic.ro » Jessica Andrews » Biografie Jessica Andrews

Biografie Jessica Andrews

Jessica Andrews

Jessica Andrews, pe numele sau intreg Jessica Danielle Andrews este o cantareata americana de muzica country. Ea s-a nascut pe data de 29 decembrie 1983, in Huntingdon, Tennese, Statele Unite ale Americii.

Cantareata si-a facut debutul in lumea muzicala inca din adolescenta. Astfel, la varsta de 15 ani, Jessica a intrat in Billboard Hot Country Singles& Tracks cu single-ul "I Will Be There for You", de pe albumul de debut "Heart Shaped World" (1999). Pasiunea artistei pentru muzica a venit cu mult timp inainte de acest moment, deoarece la varsta de 11 ani a pus bazele primei sale trupe. Tot la 15 ani, Jessica Andrews a jucat si intr-un episod din telenovela "Another World", iar un an mai tarziu a debutat la "Grand ole Opry".

Cel de-al doilea album al cantaretei a fost lansat in anul 2001 si s-a intitulat "Who I Am", iar piesa cu acelasi nume a fost un mare succes. De altfel, melodia a reprezentat soundtrack-ul pentru drama "Sue Thomas: F.B Eye". Albumul a primit discul de aur in Statele Unite, iar single-ul "Who I Am" i-a adus premiul Top New Female Vocalist (cea mai buna solista debutanta), in cadrul Academy of Country Music.

In 2003, Jessica a lansat cel de-al treilea album al sau, intitulat "Now". Acesta a aparut sub egida casei de discuri DreamWorks Nashville. Single-ul "There's More to Me Than You", inclus pe respectivul material discografic a ajuns pe locul 20 in topuri. Cel de-al doilea single de pe acest album, intitulat "Goo Time" nu a reusit sa ajunga in Top 40.

In 2004, Jessica a lucrat alaturi de Bret Michaels, pentru duetul "All I Ever Needed". In 2008 a aparut melodia "Wild Roses", un alt duet, realizat de aceasta data alaturi de Richard Marx. In acelasi an, cantareata si-a schimbat casa de discuri si a semnat cu Carolwood Records. Um prim single realizat sub egida Carolwood a aparut pe 23 noiembrie 2008, insa acesta nu s-a bucurat de prea mare succes. Din aceasta cauza, lansarea unui nou album a fost amanata pentru sfarsitul lui 2009. Din pacate, Carlwood Records s-a inchis, iar proiectul respectiv a fost abandonat.

In 2010, Jessica Andrews a lansat primul ei album "greatest icon", alaturi de cei de la Geffen Records.