BestMusic.ro » Jessie J » Biografie Jessie J

Biografie Jessie J

Jessie J

Jessie J, pe numele ei adevarat Jessica Ellen Cornish, este o cantareata de muzica pop, nascuta pe 27 martie 1988, in Londra, Anglia.

La 11 ani, a fost distribuita in musicalul lui Andrew Lloyd Webber, `Whistle Down The Wind`.

Jessie J mai are doua surori, cu cinci, respectiv sapte ani mai mari decat ea. Cele doua erau eleve eminente, dar spre deosebire de ele, Jessie J nu prea se omora cu scoala. Ura matematica, iar in pauze prefera sa scrie un cantec, decat sa socializeze cu colegii.

Din aceasta cauza, Jessie J a fost perceputa ca o ciudata. Colegii se luau de mereu de parul ei, de machiaj, ajungand chiar sa-si bata joc de ea.

La 17 ani, Jessie J a intrat intr-o trupa de fete, Soul Deep.

La 18 ani, a suferit un preinfarct din cauza unei aritmii care o supara de la varsta de 11 ani. In urma preinfarctului, Jessie J nu mai are voie sa fumeze sau sa bea alcool.

Jessie J fost pasionata de muzica inca din copilarie, insa debutul ca interpreta si l-a facut dupa ce a devenit cunoscuta drept una dintre cele mai bune compozitoare.

Jessie J a compus pentru Chris Brown si Miley Cyrus. Unul dintre cele mai de succes cantece compuse este `Party In The USA`, care a castigat discul de platina in numeroase tari.

La inceputul lui 2011, Jessie J a suferit un atac de panica, dupa ce organizatorii unui concert i-au impus sa cante pe intuneric.

In vara lui 2011, Jessie J a recunoscut ca este bisexuala inca din adolescenta.

Discografie Jessie J

Jessie J a inceput sa compuna pentru albumul ei de debut in anul 2006. Dupa cinci ani, in 2011, acesta a fost gata de lansare. Se intituleaza `Who You Are`.

Singleul `Do It Like a Dude` a ajuns pe albumul ei, desi initial a fost compus pentru Rihanna.

Al doilea single, `Price Tag` a devenit hit instantaneu in mai multe tari din Europa, dar si in America.

Al treilea, `Nobody's Perfect`, i-a asigurat lui Jessie J un loc printre cele mai in voga artiste ale momentului, alaturi de Katy Perry, Rihanna, Adele si Beyonce.

Jessie J a castigat un premiu BRIT in 2011, pentru Critics Choice si mai are in palmares premiul Sound of 2011.