BestMusic.ro » John Newman » UNTOLD Festival sustine turismul in Transilvania

UNTOLD Festival sustine turismul in Transilvania


Turistii care vin la UNTOLD Festival in perioada 30 iulie - 2 august au posibilitatea sa descopere obiective turistice impresionante in Cluj si in imprejurimi. UNTOLD Festival a incheiat un parteneriat cu Wens Travel pentru a oferi, pe langa programul de festival extrem de bogat, trasee turistice si experiente inedite in orasele Transilvaniei, sprijinind astfel dezvoltarea turismului in perioada festivalului.

Prin acest parteneriat, festivalierii au oportunitatea sa descopere istoricul si frumusetea locurilor, legendele romanesti si savoarea produselor traditionale in cele patru trasee organizate de Wens Travel in Cluj-Napoca, Cheile Turzii si Salina Tuda, Alba Iulia, Sighisoara si Viscri. Mai multe detalii despre trasee sunt disponibile pe www.untoldfestival.com/ro/tururi-ghidate/.

"Ne dorim sa transformam Clujul si imprejurimile intr-un reper important pe harta turistica nationala si, totodata, intr-unul din punctele principale de atractie ale strainilor care incep sa viziteze din ce in ce mai mult Transilvania. Credem ca, atat prin intermediul UNTOLD Festival, dar si al celorlalte manifestari culturale din oras, oamenii au ocazia sa cunoasca o zona cu adevarat deosebita a Transilvaniei. Turistii vor putea sa descopere orasul celor trei fortificatii si cetatea Apulum, sa cunoasca istoria nespusa a Clujului, sa rataceasca pe strazile inguste ale vechii cetati medievale Sighisoara sau sa ia parte la spectacolul vizual din vechea salina romana de la Turda. Pe scurt, le propunem sa faca parte dintr-o poveste care impresioneaza si fascineaza inca de la primul sau capitol”, a spus Mihaela Caluser, managerul general al Wens Travel.

Astfel, primul traseu invita turistii interesati sa ia la pas orasul Cluj-Napoca unde pot descoperi, in mai putin de o zi, cele mai importate obiective turistice locale: Gradina Botanica, Muzeele Clujului, centrul istoric, pietele si bisericile monument ale orasului. Mai mult, acestia vor fi purtati intr-o calatorie culinara prin bogatia produselor traditionale romanesti.

Doua din cele mai importante obiective turistice din judetul Cluj ii asteapta pe straini la doar 35 de km de Cluj. Salina Turda a devenit in cativa ani un punct de referinta pe harta turistica a Clujului si a tarii, fiind apreciata de CNN drept al doilea loc subteran din lume ca atractivitate si pozitionata de mai multe publicatii straine in topurile destinatiilor de profil. Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, alaturi de grija cu care s-au efectuat lucrarile de pregatire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au facut ca istoria si legenda sa se impleteasca armonios.

De asemenea, trecerea prin Cheile Turzii va dezvalui turistilor o priveliste rar intalnita, peisajul stancos si cele peste 1.000 de specii de plante si animale sunt bijuteriile naturii ce vor fascina strainii.

Un important reper din istoria Transilvaniei va fi punctul central al celui de-al treilea traseu turistic: Alba Iulia, cealalta capitala, invita turistii intr-o calatorie medievala. Frumusetea locului si bunatatea oamenilor ofera turistilor o experienta de neuitat.

Sighisoara, cea mai frumoasa si mai bine conservata cetate locuita din Europa, cu o arhitectura medievala autentica extrem de spectaculoasa, invita turistii intr-o plimbare prin orasul natal al lui Vlad epes, principele roman al carui personalitate a conturat personajul istoric Dracula. Calatoria continua catre Viscri, localitate inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, unde atmosfera rustica a satului si linistea micii asezari este completata de evenimentele traditionale specifice.

In perioada UNTOLD Festival, organizatorii estimeaza ca unitatile de cazare din Cluj vor fi integral epuizate si pune la dispozitia festivalierilor optiuni suplimentare de cazare in Campusul Hasdeu si Campusul Observator, precum si in campingul oficial UNTOLD, unde mai pot fi achizitionate bilete pana pe 10 iulie 2015. Situata in cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, in Livada Palocsay, zona de camping va avea o suprafata totala de 95.000 de metri patrati, fiind disponibila atat pentru amplasare de corturi, cat si pentru rulote. Biletul de acces in camping, valabil pentru cele 4 zile de festival, este de 49 de lei + taxe in reteaua Eventim.ro atat pentru cazarea in cort, cat si pentru rulota.

Despre UNTOLD

UNTOLD Festival, se va desfasura in perioada 30 iulie – 2 august, la Cluj-Napoca si va aduce pentru prima data in Romania, pe aceeasi scena, patru dintre cei mai indragiti artisti electro-dance-music din intreaga lume: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA si DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE. Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca 150 artisti internationali si nationali, dintre care amintim: WU-TANG CLAN, ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman si Gramatik.

UNTOLD Festival este proiectul major de divertisment al programului Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeana a Tineretului, organizat de Federatia SHARE Cluj-Napoca in parteneriat cu organizatia Student Plus, fondator al Federatiei SHARE Cluj-Napoca.
Mai multe stiri despre: concerte 2015  festivaluri 2015 
Publicat pe 02 Iulie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram