BestMusic.ro » Johnny Raducanu » Artistii plang moartea lui Johnny Raducanu

Artistii plang moartea lui Johnny Raducanu

Artistii plang moartea lui Johnny Raducanu

Decesul lui Johnny Raducanu i-a luat prin surprindere pe artistii romani. Artistul a incetat din viata in dimineata zilei de luni, 19 septembrie, in locuinta sa.

Potrivit Antena 3, Johnny Raducanu a murit din cauza unui stop cardio-respirator. Doua ambulante SMURD s-au deplasat la domiciliulul maestrului, insa manevrele de resuscitare au fost in zadar. Johnny Raducanu suferea de mai mult timp de diabet si avea probleme cardiace.

Pe patul de moarte, Johnny Raducanu si-a exprimat dorinta de a nu-i fi organizata nicio ceremonie in memoriam. Familia muzicianului va respecta aceasta ultima dorinta, a confirmat presedintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Adrian Iorgulescu.

Iata ce spun artistii din Romania despre decesul lui Johnny Raducanu: Horia Moculescu:

`Imi pare foarte rau ca a murit. Il cunosteam din ''57, am fost prieteni`, a spus Horia Moculescu, adaugand, cu tristete, ca `nici el nu avea pensia indexata`.

Mircea Tiberian: `Johnny Raducanu a fost figura emblematica a jazz-ului romanesc, atat ca instrumentist compozitor, cat si ca figura publica`.

Marius Mihalache: `Nu gasesc cuvinte sa exprim pierderea imensa a acestui artist gigant, enorm`.

Dan Bittman: `Sunt in stare de soc. Romania a pierdut enorm in acesta zi, prin moarte lui Johnny Raducanu- un artist desavarsit si un om deosebit`.

Stela Popescu - `Niciun artist din Romania nu-si are locul pe care si-l merita. Pentru mine a fost un trasnet in dimineata asta. Stiam ca sufera de vreo 3 luni, dar nu credeam ca e atat de grav`.

Alexandru Arsinel - `Johnny vorbea mult despre Romania si despre radacinile lui, el a avut oferte de a pleca afara. Ii placea tara, ii placea sa fie impreuna cu sotia pe care a iubit-o si dupa disparitia ei a simtit un gol imens`.

Florin Calinescu: `Johnny facea un gen de muzica foarte speciala, nu neaparat rafinat, dar el a fost apreciat. La putini oameni am vazut atata buna dispozitie, poate amara uneori, dar buna dispozitia lui ma facea sa fiu invidios`.

Johnny Raducanu a fost o figura emblematica a jazzului romanesc. S-a nascut la 1 decembrie 1931 intr-o familie cu trecut muzical si s-a facut remarcat la varsta de 19 ani, cand canta la contrabas. In ultimii ani, Johnny Raducanu a stat mai mult retas, dar sustinea frecvent spectacolul `Dialoguri si fantezii in jazz, la Teatrul National.

Citeste si: Doliu in lumea muzicii: a murit Johnny Raducanu

Asculta operele muzicale ale lui Johnny Raducanu


Mai multe stiri despre: decese  decese 2011  moarte johnny raducanu  deces johnny raducanu 
Publicat pe 19 Septembrie 2011 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu