BestMusic.ro » Jose Gonzalez » Biografie Jose Gonzalez

Biografie Jose Gonzalez

Jose Gonzalez

Nascut in Gothenburg, Suedia, in 1978, Jose a crescut intr-o familie in care a avut ocazia sa intre in contact cu muzica inca din copilarie, tatal sau de origine argentiniana reusind sa-i imprime gustul pentru sonoritati
latino-americare; gust care mai tarziu va face casa buna cu inclinatia sa catre eclectismul pop-ului britanic si american al anilor 80.

Muzica introvertita, insa calda, tonalitatile joase si timbrul serios pe care le propune Jose Gonzalez capteaza inca de la inceput o larga audienta, fiind usor accesibil atat consumatorului de indie cat si ascultatorului mai
putin pretentios. Un talent aparte, Jose are acel ceva care te face sa reactionezi instant la muzica sa, inca de la primele acorduri.

In iunie 2003 debuteaza in Suedia cu EP-ul Crosses, urmat in toamna  aceluiasi an de albumul Veneer. In paralel urmeaza un master in biochimie la Universitatea din Gothenburg, pe care insa este nevoit sa il abandoneze in favoarea carierei muzicale.

Albumul de debut si mini-turneul care au urmat se bucura de un succes neasteptat atat in tarile scandinave cat si in alte cateva tari europene si atrage atentia labelului indie londonez Peacefrog. Discul este lansat oficial in Marea Britanie in primavara anului 2005, iar cateva luni mai tarziu si in Statele Unite prin Mute Records.

Presa muzicala britanica il ridica in slavi, iar difuzarile la radio si aparitiile live ii intaresc statutul de cantautor de succes, caracterizat prin felul cald si in acelasi timp original cu care reuseste sa dubleze chitara rece de o voce soft, melodioasa.

Se remarca de asemenea prin stilul inconfundabil cu care reinterpreteaza piese de top ale unor artisti precum Joy Division, Massive Attack, The Knife sau Kylie Minogue, iar turneele alaturi de Arcade Fire, Dalai Lama sau Juana Molina il tin departe de casa pe tot parcursul lui 2006.

In septembrie 2007 apare pe piata al doilea album al artistului, In Our Nature, care in scurt timp il depaseste ca notorietate si vanzari pe cel de debut si ii asigura artistului primul sau turneu mondial de anvergura, turneu care va face o escala in premiera si la Bucuresti, pe data de 5 decembrie la The ARK.

Comentarii Jose Gonzalez