BestMusic.ro » Joss Stone » Biografie Joss Stone

Biografie Joss Stone

Joss Stone

Joss Stone, pe numele sau real Jocelyn Eve Stoker este o cantareata, compozitoare si actrita britanica. Aceasta s-a nascut pe 11 aprilie 1987, in Dover, Kent, Anglia.

Artista si-a petrecut perioada adolescentei in Ashill, un satuc din apropierea Cullopmton, Devon. Astfel, Stone si-a facut debutul cu piesa-cover "Reet Petite", la Uffculme Comprehensive School, unde de altfel a si invatat.

Tanara cantareata a ajuns sa cunoasca faima catre sfarsitul anului 2003, prin intermediul albumului de debut "The Soul Session", pentru care a primit mai multe discuri de platina.

Cel de-al doilea album al lui Joss Stone, intitulat "Mind Body&Soul" a avut la fel de mult succes ca si primul. Acest material a stat in UK Chart timp de o saptamana, iar piesa care s-a remarcat aici a fost "You Had Me". Atat albumul, cat si single-ul "You Had Me" au primit cate-o nominalizare la Premiile Grammy din 2005, in vreme ce Stone a fost nominalizata la categoria "Best New Artist" ("Cel mai bun artist debutant").

In sondajul anual a criticilor de muzica, realizat la sfaristul lui 2004 ("Sounde of 2004"), Joss Stone s-a clasat pe locul cinci si a devenit cea mai tanara cantareata britanica din istorie care a avut albumul pe pozitia intai in UK Album Charts.

Cel de-al treilea album al cantaretei se numeste "Introducing Joss Stone" si a fost lansat in primavara anului 2007. Pentru acest material, Joss a primit discul de aur din partea RIIA si a devenit cea de-a doua artista solo, de origine britanica care a ajuns in Billboard 200.

In octombrie 2009, Stone a lansat albumul cu numarul patru, "Colour Me Free". Materialul a inregistrat adevarate recorduri de vanzari, fiind cel mai bine vandut album Joss Stone.

Pana la varsta de 25 de ani, Joss Stone se poate lauda ca a castigat doua premii Brit si un Grammy si a vandut peste 11 milioane de albume in intreaga lume. Tanara artista si-a facut debutul si in cinematografie, inca de la inceputul anului 2006, cand a fost distribuita in lungmetrajul de aventura "Eragon".

Comentarii Joss Stone