BestMusic.ro » Justin Bieber » Biografie Justin Bieber

Biografie Justin Bieber

Justin Bieber

Justin Drew Bieber (n. 14 martie 1994) este un cantaret pop/R&B de origine canadiana. Si-a inceput cariera profesionala pe YouTube, unde a fost descoperit de Scooter Braun, care ulterior a devenit managerul lui. Braun l-a trimis pe Justin in Atlanta, Georgia, pentru a consulta pe Usher, dupa care a semnat cu Island Records.

Albumul sau, My World, a debutat pe locul 6 in U.S Billboard Hot 200 si pe locul 1 in Canadian Albums Chart. In mai putin de o luna de la lansare, albumul a fost certificat cu platina in Canada si in mai putin de doua luni de la lansare, a fost certificat cu platina in SUA.


Bieber este singurul artist care are toate cantecele de pe un album in topul U.S Hot 100. Bieber a fost numit cel mai tare star din 2009 de J-14, noul-venit al anului de MuchMusic, a fost listat de Celebuzz in topul 10 al vedetelor de pe Youtube si a fost votat pe locul 5 in topul celor mai bune exemple ale anului 2009 de AOL's JSYK. 

Justin Bieber avea 12 ani cand a intrat intr-o competitie locala de cantat in Stratford, Ontario. A invatat singur sa cante la pian, toba, chitara si trompeta. In 2007, Justin a inceput sa-si posteze propriile videoclipuri pe Youtube, cantand melodiile lui Usher, Chris Brown, Stevie Wonder, Ne-Yo,etc. Scooter Braun l-a descoperit si l-a trimis in Atlanta, Georgia unde il cunoaste pe cantaretul R&B Usher.
 
O saptamana mai tarziu, Bieber se bucura de privilegiul de a canta pentru Usher care este interesat de acesta si ii ofera o auditie cu Antonio L.A. Reid de la Island Records. A semnat contractul cu Island Records in octombrie 2008. Justin Timberlake a dorit sa colaboreze cu el, dar acesta in cele din urma a incheiat contractul cu Usher. Bieber si mama sa, Pattie Malette, s-au mutat in Atlanta, Georgia, unde locuiesc Braun si Usher.
 
Justin Bieber a implinit pe 1 martie varsta de 16 ani. El a sarbatorit evenimentul printr-o petrecere ca in basme (de 3 zile si 3 nopti), ce a avut loc in perioada 27 februarie – 1 martie 2010.  Printre modalitatile de distractie care le-au fost propuse invitatilor s-au numarat: piscina, jacuzzi, teren de basket, sumo wrestling, air hokey, biliard, karaoke, sala de forta, paintball, sala privata de cinema. 
 

 
Avand in vedere ca unele dintre distractiile enumerate mai sus pot fi periculoase pentru niste pusti de 16 ani, invitatiile la aniversarea lui Justin Bieber au fost insotite de cate un formular de tip declaratie, ce trebuia semnat de parinti.  `Am luat la cunostiinta ca participarea minorului meu implica riscul unei raniri grave, sau chiar al mortii. Atest ca minorul meu este perfect sanatos si ca nu are probleme fizice care sa-l impiedice sa ia parte la eveniment`, se mentiona in documentul ce trebuia semnat de parinti. De asemenea, invitatii erau anuntati ca alcoolul si tigarile sunt strict interzise pe parcursul petrecerii si ca daca vreunul dintre copii va fi prins ca nu respecta aceasta regula va fi dat afara.