BestMusic.ro » Kasabian » Biografie Kasabian

Biografie Kasabian

Kasabian

Formata din Tom Meighan (voce), Chris Edwards (bass), Sergio Pizzorno (chitara, voce) si Chris Karloff (chitara si keyboard), trupa britanica Kasabian si-a luat numele de la Linda Kasabian, ce facea parte din anturajul „celebrului” Charles Manson.

“Pur si simplu ni s-a parut un cuvant usor de pronuntat si de retinut. Ne-a luat aproximativ un minut sa cadem de acord asupra lui!”

Cei patru muzicieni s-au cunoscut in timpul liceului si au urmat apoi acelasi colegiu, in aceasta perioada nascandu-se si ideea infiintarii trupei.

In 2004, lanseaza primul album, “Kasabian”, foarte bine primit de public si de critici - “muzica facuta de oameni, pentru oameni” - Kasabian fiind comparata cu Oasis, datorita stilului vocal aspru si a aparitiilor live in forta.

Cel mai recent album semnat Kasabian, “Empire”, a fost lansat in Marea Britanie in august 2006.

In timpul inregistrarilor, Chris Karloff a parasit trupa, dar talentul sau de compozitor se poate remarca pe trei dintre piesele albumului. Una dintre acestea este “Empire”, un single definit de trupa drept o “chemare la arme” impotriva ororilor razboiului.

Albumul a intrat pe locul 9 in topul UK, pastrandu-si aceasta pozitie timp de 4 saptamani! Ultimul single de pe acest material, “Me Plus One”, a fost lansat in ianuarie 2007.