BestMusic.ro » Katy Perry » Cat Music, number one in 2009

Cat Music, number one in 2009

Cat Music, number one in 2009

Ca in fiecare inceput de an, Nielsen Airplay Chart - principalul soft de monitorizare a difuzarilor radio si tv - anunta clasamentul oficial pe anul 2009.

Astfel, primele doua pozitii sunt ocupate de doua dintre cele mai in voga artiste ale momentului: Katy Perry si Oceana. Hit-urile `Hot n Cold` si `Cry, Cry` au fost cele mai difuzate piese ale anului trecut, aflandu-se printre principalele preferinte ale publicului.

Inca din 2008, prolificul compozitor si orchestrator David Deejay (Adi Colceru) se remarca pe piata muzicala europeana prin inventia unui nou stil muzical cunoscut sub numele de `popcorn`.

Primul sau single `Sexy Thing` (primul produs in acest nou gen muzical) a reprezentat o adevarata revelatie in domeniu atragand atentia internationala asupra pietei muzicale romanesti. Hit-ul a urcat rapid in topurile radio si tv atat pe plan local, cat si pe plan international.

Fabrica de hit-uri David Deejay a creat de-a lungul timpului piese precum Marius feat. Giulia - Rain, 3SE - Iubire si N-ai crezut in mine, Akcent - Jokero si French Kiss, DJ Project - Inca o noapte si Lacrimi de inger, single-uri ce au tinut locurile fruntase in topurile muzicale.

Adi Colceru a reusit si anul trecut sa duca proiectul David Deejay feat. Dony pe traiectoria strategic stabilita inca de la inceput, astfel incat dupa `Nasty Dream` - un alt succes, cel de-al treilea single lansat `So Bizzare` ii aduce in 2009 recunoasterea profesionala.

Un solist cu prezenta, atitudine, timbru vocal special si un DJ cu state vechi, avand in spate opt ani de vioara si aproape 10 ani de experienta, au reprezentat reteta ce nu a dat gres `David Deejay feat. Dony` in 2009. Cei doi au fost cei mai de succes artisti romani anul trecut, conform aceluiasi clasament, ocupand pozitia 4 cu single-ul `So Bizarre`.

Single-ul `Hot n Cold` este extras de pe albumul de debut al californiencei Katy Perry, intitulat `One of the boys`. Artista a reusit in 2009 sa vanda acest album in peste 1 milion de exemplare, vanzarile digitale ale single-ului `Hot n Cold` depasind vanzarile albumului. Artista de 23 de ani a reusit in foarte scurt timp sa devina o figura emblematica a industriei muzicale internationale, fiind o adevarata revelatie in domeniu.

Oceana, tanara cantareata care a reusit sa unesca muzica soul a anilor '60 cu ritmurile moderne si versurile contemporane a facut furori in 2009 cu primul sau single extras de pe albumul `Love Supply` - piesa `Cry, Cry`.

Imbinand funk cu soul, jazz cu pop, Oceana a reusit sa transporte stilul traditional al muzicii in prezent, prin vocea sa deosebita, carisma si prezenta scenica. Muzica ei este internationala, autentica si debordeaza de energie. Single-ul sau `Cry, Cry` a tinut mai bine de doua luni primul loc in clasamentul Nielsen, fiind in Top 100 2009 pe pozitia a doua, dupa `Hot n Cold`.

`Multumesc in primul rand posturilor de radio si TV muzicale, echipei Cat Music, managerilor, regizorilor de videoclipuri si nu in ultimul rand artistilor si compozitorilor alaturi de care suntem in frunte din 1996`, spune Dan Popi - Managing Director Cat Music/Media Services - EMI - ca urmare a rezultatelor Nielsen.

Performanta nu se opreste insa aici, Edward Maya si Vika Jigulina, artistii ce au avut o evolutie fulminanta desi mai tarziu lansati in 2009, cuceresc deja piata internationala cu primul lor single `Stereo Love`.

De curand listati de celebra revista Billboard in European top 100, Edward si Vika sunt alti romani ce pot sta cu mandrie alaturi de marile vedete internationale in topurile muzicale din intreaga lume.

Pana in acest moment, superhit-ul "Stereo love" este licentiat de catre Cat Music la cele mai puternice label-uri din tari precum Rusia, Comunitatea Statelor Independente, Italia, San Marino, Vatican, Bulgaria, Franta, Benelux, Portugalia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Africa de Sud, America de Nord, Centrala si de Sud, Anglia, Germania, Austria, Elvetia, Polonia, Spania, fiind piesa cu cea mai mare raspandire internationala din Romania.

Nielsen Music Control 2009

Sursa: Cat Music
Mai multe stiri despre: Katy Perry  Oceana  Nielsen SoundScan  cat music  difuzari radio 
Publicat pe 07 Ianuarie 2010 , de Laura Galan

Adauga un comentariu