BestMusic.ro » Kelly Rowland » Biografie Kelly Rowland

Biografie Kelly Rowland

Kelly Rowland

Kelendria Trene "Kelly" Rowland s-a nascut pe 11 februarie 1981, in Atlanta, Georgia. Kelly Rowland, cum este cunoscuta de public, este cantareata, actrita, dansatoare si star tv si a devenit celebra ca membra a trupei Destiny's Child.

Cand avea numai sapte ani, parintii sai s-au despartit, iar Kelly a locuit cu mama sa, departe de tatal alcoolic. Cativa ani mai tarziu, alaturi de prietenele sale, Beyonce Knowles si LaTavia Roberson, Kelly Rowland a inceout sa cante in grupul rap-dance, "Girl's Tyme". Fetele s-au insris in emisiunea de talente "Star Search", insa au iesit din competitie.

Tatal lui Beyonce, Matthew Knowles, a renuntat la slujba sa pentru a se ocupa de trupa din functia de manager.La acea vreme, Kelly s-a mutat cu Beyonce. Mama lui Beyonce, Tina, s-a ocupat de imagine fetelor, iar trupa a sustinut primele concerte.

In 1993, formatia a luat numele Destiny's Child, pe care l-au gasit intr-un pasaj din Biblie. Impreuna au sustinut mai multe concerte locale, iar dupa aproape patru ani de turneu, Destiny's Child a semnat cu celebra Columbia Records.

Cu toate ca formatia s-a bucurat de un succes enorm, albumele s-au vandut in milioane de exemplare si au castigat numeroase premii. In 2002, dupa lansarea albumului "This Is The Remix", fetele au decis sa se desparta pentru a se concentra pe cariera solo.

In acelasi an, Rowland a colaborat cu rapperul Nelly pentru piesa "Dilemma", devenita rapid un superhit. Single-ul a castigat premiul Grammy pentru "Best Rap Collaboration" si "Billboard Award".

In 2003 a fost lansat albumul de debut, "Simply Deep", care a ajuns pana pe locul 12 in Billboard si a primit discul de aur pentru vanzari.

Un an mai tarziu Kelly, Michelle si Beyonce au lansat cel de-al patrulea album de studio, "Destiny Fullfilled". In acelasi an, trupa anunta ca se desparte definitiv.

In 2007 apare cel de-al doilea album solo, "Ms. Kelly", care nu s-a bucurat de acelasi succes ca primul.

Dupa o scurta disparitie din showbiz, Kelly a revenit in 2009 cu un nou management si cu doua colaborari de succes, cu Tiziano Ferro, respectiv, cu David Guetta.

In 2010 a aparut cel de-al treilea album de studio, "Here I Am", care a readus-o pe Kelly Rowland in topuri si atentia publicului.

In luna agust 2011, Kelly Rowland a anuntat ca lucreaza deja la cel de-al patrulea album de studio.