BestMusic.ro » Kings Of Leon » Biografie Kings Of Leon

Biografie Kings Of Leon

Kings Of Leon

Kings of Leon este o trupa rock formata in anul 2000, in Nashville, Tennessee, SUA. In componenta trupei figureaza trei frati (Caleb Followill, Nathan Followill, Jared Followill) si varul lor primar (Matthew Followill). Muzica celor de la Kings of Leon poate fi descrisa ca un melanj de rock alternativ, garage rock si southern rock.

In 2001, trupa semneaza un contract cu RCA Records si are ocazia sa colaboreze cu producatorul Angelo Petraglia. Alaturi de Petraglia, Kings of Leon compune piesele care vor fi incluse pe materialul discografic de debut, EP-ul 'Holy Roller Novocaine'(2003).

Patru dintre cele cinci piese ale EP-ului vor fi incluse pe albumul 'Youth & Young Manhood', lansat in vara lui 2003. Albumul primeste recenzii pozitive in Marea Britanie si Irlanda. Prestigioasa publicatie New Musical Express scria despre 'Youth & Young Manhood' ca este 'cel mai bun album din ultimii 10 ani'.

Albumul nu s-a bucurat de succes in SUA, unde s-a vandut in 100.000 de exemplare. La nivel mondial, vanazirile discului au fost de 750.000 de unitati.

Un an mai tarziu lanseaza al doilea album, 'Aha Shake Heartbreak'. De pe acest material au fost lansate trei single-uri: 'The Bucket', 'Four Kicks' si 'King of the Rodeo'.

In 2005, trupa are ocazia de a deschidere concertele sustinute de U2 pe teritoriul SUA. 2007 este anul in care apare 'Because of the Times', un album mult mai intunecat decat precedentele. Discul a intrat pe locul 25 in U.S. Billboard 20 si a ajuns numarul unu in topurile de albume din Marea Britanie, Irlanda si Noua Zeelanda.

Un mare succes va fi si 'Only by The Night', album lansat un an mai tarziu. 'Sex on Fire', primul single de pe album, devine rapid un hit, ajungand pe locul intai in Marea Britanie. 'Only by the Night' a fost premiat cu platina in opt tari, inclusiv in SUA. In perioada 2008-2009, Kings of Leon sustine numeroase concerte, fiind cap de afis la festivaluri ca Glastonbury, T in the Park sau Lollapalooza.

In 2009, apare primul DVD semnat Kings of Leon, 'Live at the O2 London, England'. Trupa este recompensata la gala Premiilor Grammy 2010 cu patru trofee: 'Record of the Year', 'Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal' si 'Best Rock Song'. Tot in 2010, se lanseaza cel de-al cincilea album al trupei, 'Come Around Sundown'.