BestMusic.ro » Kreator » Biografie Kreator

Biografie Kreator

Kreator

Kreator este numele unei trupe de thrash metal din Essen, Germania. Aceasta a luat nastere in anul 1982, purtand initial denumirea de "Tormentor", iar in componenta sa intrau Mille Petrozza (chitara si voce), Jurgen Reil (tobe) si Rob Fioretti (bas).

Cei trei membri au inregistrat cateva demo-uri, cu versuri pe tema razboiului si satanismului, iar in 1984 au scos cel mai lung demo, intitulat "End of the world". In aceeasi perioada a fost adoptat si numele de "Kreator", iar casa de productie pe care au ales-o sa i reprezinte a fost Noise Records.

Primul album al trupei, numit „Endless Pain” continea o serie de piese noi, dar avea incluse si acele piese de pe demo-ul "End of the world”. Stilul muzical al acestui material se inscrie in sfera de black metal cu sunet thrash.

Anii 1987, 1988, si 1989 au adus pe piata albumele "Pleasure To Kill", "Terrible Certainty" si "Extreme Aggression". Aceste trei materiale explozive le-a castigat renumele de cea mai creativa trupa trash din Europa si a deschis multe usi pentru evolutia lor muzicala. Kreator este una dintre putinele trupe metal din Europa care au avut succes in plan mondial.

In 1991 apare "Coma Of Souls", iar in 1992 "Renewal". Odata cu "Renewal" Kreator a demonstrat potentialul pe care il are sa creasca din punct de vedere al transformarilor muzicale. Lansarea albumului, a fost precedata de un turneu prin Europa.

In 1995 apare albumul Cause for Conflict, pe care se simte o influenta groove metal. In acelasi an, trupa Kreator sustine primul concert in Romania si revine 8 ani mai tarziu, in 2003.

Alte albume lansate de-a lungul timpului sunt "Outcast" (1997), "Endorama" (1999), "Violent Revolution" (2001), "Enemy of God" (2005), "Hordes of Chaos" (2009).

Albumul "Hordes of Chaos" este disponibil in trei variante diferite. Astfel, avem "editia jewel case", ce include cele zece piese, "editia deluxe", care contine un DVD bonus cu un making-of la calitate super-8, facuta de berlinezul Stephanie Beauvoir si cea de-a treia varianta, versiunea "ultra deluxe". Aceasta din urma vine cu un tricou, un photo book si varianta extinsa a DVD-ului bonus, alaturi de CD.

Comentarii Kreator