BestMusic.ro » Krypton » Biografie Krypton

Biografie Krypton

Krypton

Formatia Krypton a luat fiinta in 1983 in Bucuresti. In componenta de atunci, adica Eugen Mihaescu (chitara, voce), Gabi Golescu (chitara, voce), Mihai Rotaru (tobe), George Lupu (bass), grupul inregistreaza primele piese: `Camasa Pacii`, `Timidul`, `Avertisment` si `Fata Morgana`, acestea aparand pe compilatia `Formatii Rock`.

Dupa doi ani, in 1985, se schimba componenta formatiei care pe langa Eugen Mihaescu ii cuprinde pe Dragos Docan (bass, voce), Cristi Sandu (chitara, voce), Nicky Dinescu (tobe). Tot atunci se inregistreaza primul LP Krypton, intitulat `30 Minute`.

In anul 1987, Eugen Mihaescu si Dragos Docan compun piesele pentru un nou album care apare in 1988 si care este inregistrat in componenta: Manuel Savu (chitara), Dragos Docan (bass), `Lapi` Razvan (tobe), Vali Stoian (clape) si Gabi Nicolau "Gurita" (voce). Acest album ce poarta titlul `Fara Teama` este inregistrat fara Eugen Mihaescu, plecat la studii muzicale in Germania, la Koln.

Anul 1991 este prolific pentru grupul Krypton deoarece atunci realizeaza un dublu album de referinta intitulat `Lanturile`.
Acest dublu album este inregistrat in urmatoarea componenta: Eugen Mihaescu, Dragos Docan, Sorin Voinea (clape), `Lapi` Razvan, Gabi Nicolau `Gurita` si cu participarea extraordinara a lui Ioan Luchian Mihalea & Song si Cristi Ilie (ex Voltaj).

In anul 1993, Eugen Mihaescu paraseste grupul si alege cariera solo.

Albumul `Am dormit prea mult` apare in 1997.

Intre anii 1997 si 2000, formatia are o activitate sporadica, iar componentii acesteia aleg alte formatii sau devin producatori muzicali (Dragos Docan, Catalin Tuta).

In a doua parte a anului 2000, Eugen Mihaescu hotaraste sa refaca numele de Krypton si ii coopteaza pe `Linda` Stefan Moisa (tobe), Marcis Nut (bass) si Razvan Fodor (voce). Prima piesa in aceasta componenta este `Inima mea`, iar videoclipul acesteia are un succes care intareste dorinta componentilor de a merge mai departe. In general, mass-media sustine grupul si chiar ii confera un premiu la Festivalul Mamaia 2001.

Cu toate ca stilul initial, hard-rock, nu mai poate fi regasit in noua componenta, formatia are succes.

In primavara-vara anului 2001, piesa `Iti mai aduci aminte` replaseaza grupul in prima linie a rock-ului romanesc. Albumul `Comercial` apare in vara lui 2001, iar lansarea oficiala are loc in septembrie.

In ianuarie 2002, Eugen, Razvan, Marcis si Linda inchiriaza o cabana in munti si incep munca la un nou album. Programul incarcat face ca munca la acest album sa dureze sase luni. Fiindca se intrase in panica de timp la un moment dat, baietii sunt cu totii de acord cu propunerea lui Eugen ca albumul sa se numeasca `Stresat de timp`. Primul videoclip de pe acest album, `Cerceii tai`, apare in luna iunie 2002.

In anul 2004, Krypton semneaza un contract cu Cat Music/Media Services.

Comentarii Krypton